Binnenafwerking

Tips voor een gezellige woonkamer

Tips voor een gezellige woonkamer
In de woonkamer breng je het meest van je tijd door. Het is de centrale plek in het huis waar iedereen samenkomt. Daarom is het belangrijk om je woonkamer tot een sfeervolle plek te maken. Kan jouw woonkamer gezelliger? Lees dan snel verder voor een aantal tips om je woonkamer gezellig te maken.

Warme kleuren

Wil je je woonkamer gezelliger maken? Kies dan voor warme kleuren. Zo breng je gelijk meer sfeer in huis. Mix bijvoorbeeld verschillende bruintinten. Ook aardekleuren zoals okergeel of terracotta maken je huis gezelliger. Kies voor de kleuren waar jij je het fijnst bij voelt.

Ronde vormen

Een woonkamer met alleen maar rechthoekige en vierkante vormen oogt al snel erg strak en geordend, dus minder gezellig. Ronde vormen zijn zachter en zorgen voor balans. Haal daarom ronde, bolvormige en ovale accessoires in huis als je je woonkamer gezelliger wilt maken. Ook ronde bijzettafels, kleine krukjes en een ronde poef zorgen voor extra gezelligheid in huis.

De juiste verlichting

Verlichting is een van de grootste sfeerbepalers in je woonkamer. Denk naast functionele verlichting, licht dat meestal van boven komt ook aan sfeerverlichting. Een vloerlamp, een wandlampje boven de bank of een tafellamp op een bijzettafeltje maken je woonkamer gezelliger. Let wel op dat je kiest voor lichtbronnen die een warm licht uitstralen.

Accessoires

Accessoires kleden je woonkamer pas echt aan. Zonder de juiste decoratie is je het maar ongezellig in je woonkamer. Kussens en plaids op de bank, een vloerkleed, mooie kandelaars en leuke planten hebben veel invloed op de sfeer in huis. Accessoires hoeven niet duur te zijn. Er zijn veel mooie home accessoires voor mooie prijzen te vinden als je goed zoekt.

Open haard

Heb jij een open haard in huis. Dan heb je geluk. Een open haard brengt veel sfeer in je huis. Vooral tijdens de donkere dagen is een open haard erg gezellig en geniet je van de warmte op de bank met een kop thee of warme chocolademelk. Ook de aangename warmte zorgt voor extra gezelligheid.

Gordijnen

Misschien denk je er niet zo bij na, maar gordijnen zijn belangrijke sfeerbepalers in je huis. Stoffen gordijnen zijn vaak gezelliger dan rolgordijnen. Ook met gordijnen kun je kleur en sfeer brengen in je interieur. Kies voor warme effecten of maak gebruik van patronen, maar zorg er wel voor dat het huis zijn eenheid niet verliest.

Hoekjes creëren

Door hoekjes te creëren kun je je woonkamer extra sfeer geven. In aparte hoekjes kun je je lekker terugtrekken. Denk aan een fijne plek op de bank met veel zachte kussens. Een stoel in een hoek met een lamp ernaast waar je lekker kunt lezen. Hierdoor wordt het een stuk fijner om thuis te komen.

Let ook op de akoestiek

Soms is het nodig om het geluid in een ruimte wat te dempen. Het geluid is er hard en hol en geeft je een onrustig gevoel. Het klinkt misschien vreemd, maar een goede akoestiek is erg belangrijk voor een gezellige sfeer in huis. Hierdoor kun je thuis beter tot rust komen.

Ook interessant