Interieur

Trendy woonstijlen voor de woonkamer

Trendy woonstijlen voor de woonkamer
Als het goed gedaan is, weerspiegelt je interieur wie je bent. Maar toch is het niet makkelijk om te bepalen wat nu precies jouw stijl is. Bovendien moeten alle items zodanig bij mekaar gekozen worden dat het een mooi geheel vormt. In dit artikel belichten we enkele populaire woonstijlen van dit moment.

Basic

Een basic woonstijl, is een interieur waarin geleefd mag worden. Het is een samenraapsel van landelijk, etnisch, design en klassiek. Een mooi voorbeeld is een naturel houten tafel met een romantische kandelaar en industriële lampen. Designklassiekers en leuke details maken het geheel af. De basiskleuren zijn naturel, grijs- en wittinten met zwarte accenten. Het ziet er allemaal mooi strak uit met enkele grappige details die het geheel wat huiselijker en persoonlijker maken. De overheersende materialen zijn hout, beton en stof.

Landelijk

De landelijke stijl is tijdloos en blijft zeer populair. Het is eenvoudig en robuust. Er worden pure vormen, materialen en kleuren gebruikt. Typisch landelijke accenten zijn bijvoorbeeld ladders, grove eikenhouten tafels en stoelen, melkkrukjes en een eigen moestuin. De kleuren die hier gebruikt worden zijn ook terug te vinden in de natuur, zoals daar zijn: zand, leem, grijs- en groentinten met blauwe, rode en oker accenten. Het mag er allemaal heel robuust en stevig uit zien. Vandaar de keuze voor doorleefd hout, oude bouwmaterialen, linnen, canvas, enz.

Industrieel

De industriële woonstijl is zeker ook nog steeds heel populair. Het geeft een stoer karakter weer. Er zijn veel industriële en vintage elementen in terug te vinden. Het ademt een loft sfeer uit. De sfeer van een grote open ruimte waar de constructie nog goed in te zien is. Je vindt er vaak een gietvloer terug, een metalen trap en stukken bakstenen muur die nog onbewerkt zijn. De vintage elementen zijn bijvoorbeeld een oud bibliotheektrapje, design stoelen uit vervlogen tijden, oude lockerkasten en industrielampen. De meest gebruikte kleuren in een industrieel interieur zijn zwart, wit en grijs. Ook legergroen, baksteenrood en hier en daar felgekleurde accenten vind je er terug. Voor de meubels kan je een kijkje nemen bij industriële meubels online. Een mooi groot kunstwerk of graffiti kan het geheel een persoonlijke toets geven.

Design

Bij design, denken we vooral aan een doordachte vormgeving met veel aandacht voor luxe en technische hoogstandjes die dan netjes onzichtbaar weggewerkt zijn. Het ziet er allemaal strak uit, mooi opgeruimd en de kasten zijn meestal weggewerkt in kastenwanden met greeploze deuren. Designklassiekers uit de jaren 50, inbouwspots of indirect licht maken het geheel mooi af. De kleuren die hier gebruikt worden zijn naturel, zwart, wit, zachte kleuren grijs, roze en blauw met felgekleurde accenten. In deze stijl komen als materialen ook beton terug, maar bovendien ook moderne materialen zoals hoogwaardig plastic en microvezels, afwisselend mat en glans.