Keukens

Haal gezelligheid in huis en kies voor de landelijke stijl

Haal gezelligheid in huis en kies voor de landelijke stijl
Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken en nog niet precies weet wat je wilt, kom je er al snel achter dat je een zeer ruime keuze hebt. Hierbij gaat het niet alleen om het materiaalgebruik, de kleuren en de indeling van de kasten. Er moet namelijk ook gekeken worden naar de stijl van de keuken. En laat nu juist hier veel verschil in zitten.

Net als bij de inrichting van het interieur van de woning, kom je er al snel achter dat er uiteenlopende keukenstijlen zijn. Naast de zogeheten moderne en de klassieke Engelse stijl, heb je bijvoorbeeld ook de Oud Hollandse keukenstijl.

De trend die steeds meer aan populariteit wint, is de landelijke keuken. In dit blog geven we je graag meer informatie over deze stijl en de inrichting ervan.

De populariteit van de landelijke woonstijl

Dat de landelijke woonstijl steeds populairder lijkt te worden, is niet zo vreemd. Dit komt onder andere doordat steeds meer mensen ontdekken wat er allemaal mogelijk is met deze inrichting. Het stigma dat de landelijke stijl enkel bij een boerderij hoort vervalt langzamerhand. De uitstraling is tegenwoordig zelfs in ieder interieur in te passen.

Typerend voor de gezellige landelijke keuken zijn de ruimte en de materialen die gebruikt worden. Dit zorgt al snel voor een robuuste uitstraling. De planken met potten vol pasta, open kasten en elegante grepen zijn een aantal karakteristieke aspecten. Ze vallen direct op!

Doordat er veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen, zorg je voor een elegante ambiance. Zo zijn de planken en kastjes veelal van hout en het werkblad van steen. Dankzij de warme kleuren wordt een sfeervolle ruimte gerealiseerd.

Natuursteen voor een stoere look

Aangezien het kleur- en materiaalgebruik de sfeer bepalen, is het van belang dat hier goed over nagedacht wordt. De voornamelijk houten inrichting wordt vaak gecombineerd met elementen van natuursteen. Denk bijvoorbeeld aan graniet of composiet. Dit zien we niet alleen terug in het aanrechtblad, maar ook de achterwand wordt steeds vaker voorzien van natuursteen.

Meerdere maten, vormen en afwerkingen zijn beschikbaar om van de gootsteen een onderscheidend kenmerk van het keukenontwerp te maken. Keramiek, koper, natuursteen of composiet zijn enkele van de beschikbare materialen. Combineer het met de perfecte mengkraan en kastgrepen voor een stijlvolle afwerking van je stoere landelijke keuken.

Kies voor hout, maar geen houtkleur

Wanneer je kiest voor een Landelijke keuken, kies je in principe voor massief hout. Toch hoef je de houtkleur niet per definitie terug te laten komen. Zo zien we regelmatig geeltinten terug, maar is wit ook zeer populair.

Vaak wordt gekozen voor klassieke, neutrale muren voor landelijke keukens, omdat ze een subtiele achtergrond vormen voor de kasten en apparaten om op te vallen en de ster van de ruimte te zijn.

De kleur van de kasten hangt af van twee factoren: de grootte van de kamer en het beschikbare natuurlijke licht. Diepe, verzadigde tinten kunnen een kleine kamer kleiner en donkerder doen aanvoelen, terwijl lichte kleuren de ruimte kunnen opfleuren.

Keukenvloer

De keukenvloer is een belangrijk onderdeel van het keukenontwerp omdat ze een laag authenticiteit en stijl brengen. Om jarenlang te genieten, is een slijtvaste en praktische vloer onmisbaar. Voor de moderne landelijke stijl komen houten vloeren, parket en laminaat in aanmerking.

Meubels en accessoires

Met aandacht voor kleine decoratieve accenten kunt u uw keukenstijl helemaal eigen maken. Voel je vrij om je creativiteit de vrije loop te laten en uit te stralen waar je van houdt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van versierde planken met boeken, potjes en verse kruiden tot gedessineerde raamdecoratie en thematische wandkunst, u kunt zich uitleven door te bepalen wat het beste bij u past.

Een modern rustiek tintje kan worden geïntroduceerd met de toevoeging van items gemaakt van natuurlijke materialen, zoals eiken barkrukken, leren stoelen en met hout of marmer afgewerkte werkbladen.

Er is geen betere manier om het ontwerp van de landelijke keuken te verbeteren dan met een mooi fornuis. Hoewel het budget van deze fornuizen aan de hoge kant ligt, is hun aantrekkingskracht uniek. Tegenwoordig bestaan fornuizen in verschillende kleuren en stijlen. Kies er eentje die past bij jouw wensen!

Eindeloos combineren

Tegenwoordig kunnen keukens volledig op maat gemaakt worden met de nieuwste materialen en apparatuur. Hierdoor worden details afgestemd op uw wensen. Ga zelf aan de slag of laat u inspireren door een keukenspecialist.

Ook interessant