Geschikte eettafel voor iedere woonstijl

Bron: Bouw & Wonen
Geschikte eettafel voor iedere woonstijl
De tafel is het belangrijke onderdeel van de eetkamer. Of dit nou een aparte afgesloten ruimte is, bij een grote open keuken of middenin je woonkamer. Met de juiste eettafel maak je een statement in je interieur! Het is daarom belangrijk om de uitstraling van de tafel aan te passen op de woonstijl. Hieronder zie je een aantal geschikte eettafels voor 5 verschillende stijlen. Wat is jouw favoriet?

Geschikte eettafel voor iedere woonstijl

Modern: Ovale eettafel met bijzonder design

Ovale eettafels zie je de laatste tijd weer vaker terugkomen. Door de ronde vormen brengt het meer sfeer en dynamiek in je woning. Het is een mooie tegenhanger van alle strakke lijnen in een modern interieur. Voor een opvallende design look zijn er ovale tafels met een bijzonder onderstel. Kijk maar eens naar de bovenstaande optie! Deze eettafel is, net als alle andere producten uit dit artikel, online verkrijgbaar op tabledusud.nl.

Geschikte eettafel voor iedere woonstijl

Scandinavisch: Verfijnde ronde eettafel in lichte kleur

Een eettafel met ronde vorm past eigenlijk bij iedere interieurstijl. Het verschil zit vooral in het materiaal- en kleurgebruik. Voor een Scandinavische uitstraling kies je voor een ronde variant met een verfijnd design, het liefst in een lichte kleur hout. Er zijn tafels met een massief houten blad, maar ook met een kunststof blad met houtlook. Eventueel met een chic visgraatmotief. Hou je van de frisse Scandinavische look, maar mag het wel een stoer randje hebben? Kijk dan naar een tafelblad van lichtgrijs beton.

Geschikte eettafel voor iedere woonstijl

Industrieel: Robuuste tafel met metalen onderstel

Industriële tafels zijn niet meer weg te denken uit de huidige interieurtrends. Bijna iedereen is dol op deze stoere stijl. Een van de populairste eettafels is de robuuste variant met metalen poten, bijvoorbeeld in een X-positie. Het houten blad heeft vaak een rauw uiterlijk. Toch zijn dit soort industriële meubels ook verkrijgbaar in een subtielere en verfijnde variant. Denk aan een dun tafelblad en een smaller onderstel.

Geschikte eettafel voor iedere woonstijl

Landelijk: Sfeervolle boomstamtafel

Voor een landelijke uitstraling zijn tafels van boomstammen perfect! Door de organische vorm en warme tint heeft het blad een sfeervolle uitstraling. Met een paar donkere metalen poten eronder sluit het ook goed aan bij de industriële trend. Vind je dit wat te zwaar ogen? Kies dan voor een onderstel van hout.

Geschikte eettafel voor iedere woonstijl

Klassiek: Elegante houten kloostertafel

Tot slot een echte klassieker: de houten kloostertafel. Het is een gewaagd meubelstuk voor in de eetkamer, maar dan heb je ook meteen een sfeermaker. Je hoeft het absoluut niet te stylen met chique of ouderwetse stoelen. Het kan juist verrassend leuk zijn om er een paar moderne minimalistische eetkamerstoelen bij te schuiven.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo