Inrichten van woning is best een uitdaging

30 maart 2020 Bron: Bouw & Wonen
Inrichten van woning is best een uitdaging
Het valt niet altijd mee om een huis goed in te richten. Zonder direct een binnenhuisarchitect in te schakelen komen veel mensen een heel eind door zich te laten inspireren door woonbladen, Pinterest, Instagram en woonprogrammaís op televisie. Het lijkt een combinatie van voelen en logisch nadenken.

Een woning vraagt om veel beslissingen als het om de inrichting gaat. Dat is soms een tijdrovende bezigheid. Tegelijkertijd is het voor veel mensen een geweldig leuke uitdaging om een persoonlijke inrichting erop lost te laten. Maar waar begin je?

Allereerst door de mogelijkheden te kennen. Welke materialen zijn er voorhanden, wat is het meest functioneel in mijn huis en wat vind ik mooi? Met het beantwoorden van deze vragen kom je vaak een heel eind. Voorbeeld: mensen menen vaak dat hout niet in een badkamer thuishoort, maar dat is niet waar. Een wastafelmeubel van hout kan prima mits het hout goed behandeld is tegen vocht. Als je dat mooi vindt, kan er zonder zorgen zoín meubel geplaatst worden en de badkamer een prachtige en zeker stijlvolle uitstraling geven.

Ronde tafel met ruimte voor veel stoelen

Nog zoín fabel: een ronde tafel neemt veel ruimte in. Juist het tegenovergestelde is waar. Een ronde eettafel geeft juist ruimte. Ze zijn er in meerdere formaten en vooral de tafels van massief hout zijn stoer en stevig en momenteel een trend. Het hout is behandeld met een stevige lak waardoor het goed beschermd is.

Zoín ronde tafel doorbreekt bovendien vaak de strakke lijnen die onze huizen hebben. Alles lijkt vierkant of rechthoekig en een rond element doorbreekt dit. Dat geeft de inrichting meteen iets speels. Als je functioneel wilt inrichten en houdt van die afwisseling, dan is een ronde eettafel een aanrader.

Loungebank die onder alle weeromstandigheden buiten kan staan

En dan de tuin, die vaak het laatste aan de beurt is. Als echter het voorjaar lonkt, krijgen veel mensen de kriebels en willen ze zo snel mogelijk het tuinmeubilair hebben staan. Logisch, want in de loungebank, die tegenwoordig deel uitmaakt van vele terrassen, zit je heerlijk comfortabel. Dit is de bank, vol met heerlijke kussens, die in alle mogelijke weeromstandigheden buiten kan blijven staan. Dat is wel zo relaxed.

Op deze manier is de tuin echt een verlengstuk van de woonkamer en keuken en weet iedereen daar zijn plek te vinden. Nu nog wat langer licht, meer zon en een hogere temperatuur. Ook dat is een uitdaging.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo