De voordelen van een handgemaakte keuken

22 december 2020 Bron: Bouw & Wonen
De voordelen van een handgemaakte keuken
Soms zie je een keuken in de showroom staan die je meteen prachtig vindt. Dit gebeurt echter niet vaak. Alhoewel er een hoger prijskaartje hangt aan een handgemaakte keuken, zitten er wel behoorlijk wat pluspunten aan. We vertellen je alles wat je moet weten over een handgemaakte keuken.

Een handgemaakte keuken is een uniek ontwerp

Bij een handgemaakte keuken mag je een heel groot deel zelf bepalen. Daardoor is de kans miniem dat je bij iemand anders over de vloer komt en dezelfde keuken aantreft. Je weet dus zeker dat je een uniek ontwerp hebt. Bovendien is de keuken helemaal aangepast naar jouw wensen en eisen. Het kost wellicht iets meer tijd om al deze keuzes te maken, maar je kunt wel je droomkeuken realiseren. En aangezien je een keuken dagelijks gebruikt, is dat een waardevolle investering. Vind je het lastig om te kiezen? Doe dan inspiratie op bij bijvoorbeeld Pinterest en Instagram en maak een moodboard.

Je kunt de stijl zelf bepalen

Er zijn verschillende stijlen van keukens, waaronder landelijk, modern en industrieel. Als je voor een op maat gemaakte keuken kiest, kun je zelf de stijl kiezen. Maar ook als je verschillende stijlen wilt combineren, is daar ruimte voor. Zo wil je misschien een moderne keuken, maar wel met enkele landelijke elementen.

Je kunt de apparaten zelf uitzoeken

Een kant-en-klare keuken komt standaard met bepaalde apparaten. Je kunt daar geen wijzigingen in aanbrengen. Bij een handgemaakte keuken kun je niet alleen zelf bepalen welke ingebouwde apparaten je in je keuken wilt hebben, maar ook van welke merken je deze apparaten wilt hebben.

De ruimte wordt goed benut

Een handgemaakte keuken wordt op maat gemaakt, waardoor de indeling geheel aan jou is. Dat betekent ook dat de keuken wordt afgesteld op de ruimte die jij tot je beschikking hebt. Ook wat normaal gesproken wellicht een loze ruimte zou zijn kan dan worden omgetoverd tot een handige opbergruimte. Dit is extra handig wanneer je een klein(er) huis hebt. Keuken die je vindt in de showroom hebben standaard maten, dus dit moet maar net goed passen.

Je kunt de kleuren kiezen

Een droomkeuken is vaak heel specifiek. Een kant-en-klare keuken kan nog zo mooi zijn, maar misschien net niet de juiste kleur. Bij handgemaakte keukens op maat heb je alle vrijheid om de kleuren te kiezen die jij mooi vindt en bij de rest van het interieur van je huis passen. Je hoeft ook niet één kleur te kiezen, maar kunt bijvoorbeeld ook meerdere kleuren combineren.

Wat kost een handgemaakte keuken?

Een handgemaakte keuken zal altijd een tikje duurder zijn dan een kant-en-klaar exemplaar. Maar er kan wel een flink verschil zitten tussen de verschillende aanbieders. Kijk dus altijd even goed rond voordat je een keuze maakt en vraag bij verschillende aanbieders een offerte op.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo