Drie tips voor het bouwen van je woning

  NL   Bron: Bouw & Wonen
Drie tips voor het bouwen van je woning
Een huis bouwen, dat is voor veel mensen eng. Best logisch. Er komt natuurlijk veel bij kijken. Door een uitvoerder hiervoor in te schakelen zal het al een stuk beter worden, zo hoef je de bouw niet zelf te doen. Als je zelf in de woning gaat wonen dan kun je natuurlijk een hypotheek afsluiten, maar een beleggingspand financieren kan ook. Dit kan dus alleen als je zelf niet in het huis gaat wonen. Als je inderdaad de woning gaat verhuren, dan kun je het ook als vastgoed financieren. Met onderstaande tips zorg je ervoor dat het bouwen van een huis goed verloopt.

Compact bouwen

Compact bouwen is zeker een tip. Hiermee wordt niet bedoeld dat je kleiner gaat wonen. Compact bouwen heeft te maken met het efficiŽnt indelen van de kamers. Je gaat hiervoor op zoek naar de ideale balans tussen een zo groot mogelijk woonoppervlakte en een zo klein mogelijke verliesoppervlakte. Hiermee wordt eigenlijk respectievelijk bedoeld de oppervlakte die verwarmd moet worden en de oppervlakte waarlangs energie verloren kan gaan, zoals de vloer, het dak en de muren. EfficiŽnt bouwen kun je zodoende onder andere doen door de berging naar het noorden te richten, terwijl je de woonkamer juist naar het zuiden richt. Ook een kubusvormige woning en een draaitrap in plaats van een rechte trap is een compacte bouwmethode.

Materiaal kiezen

Zonder veel in te hoeven boeten op kwaliteit of persoonlijke smaak kun je streven naar een perfecte balans in de prijs en kwaliteit als je het materiaal uit gaat kiezen. Zo kan je al snel veel euroís besparen. Je moet deze ideale verhouding zien te vinden bij diverse materialen. Onder meer bij de keuken, een design keuken is niet altijd nodig. Een normale keuken kan al genoeg zijn voor je levensstijl. Zo hoef je ook helemaal niet beslist voor een keukenblad van marmer te kiezen. Ook bij het bekleden van de vloer moet je goed nadenken. Wil je nou echt per se parket of ben jij eigenlijk ook wel tevreden met laminaat, wat een stuk voordeliger is.

Architect

Daarnaast kan het ook slim zijn om een architect in te huren. Dit gaat natuurlijk wel wat geld kosten, maar zoín ontwerp voor een woning op maat is net even wat beter. Uiteraard kun je ook kiezen voor een huis uit een catalogus, maar dit is niet zo persoonlijk als het design van een architect. Dit ontwerp zal waarschijnlijk perfect aansluiten op je wensen en eisen. Je wensen zullen hoe dan ook vertaald worden in het unieke design.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo