Wat mag niet ontbreken als je een huis laat bouwen?

Bron: Bouw & Wonen
Wat mag niet ontbreken als je een huis laat bouwen?
Je eigen huis, je thuis. Als je gaat bouwen wil je een huis waar je je thuis en goed voelt. Iedereen heeft zo zijn eigen dromen en verlangens. Ook budget speel een grote rol in het invullen van die dromen. Misschien houden veel mensen van een binnenzwembad, sauna en jacuzzi, maar daar heb je veel ruimte en een groot budget voor nodig. Bovendien vragen die zaken veel onderhoud, waar je ook niet op zit te wachten. Maar wat heb je echt nodig als je een huis laat bouwen en wat kan je er achteraf nog bij nemen?

Basis

Het ligt voor de hand dat een aantal zaken onmisbaar zijn in een hedendaags huis. Iedereen heeft uiteraard een keuken, badkamer, toilet, slaapkamers en woonkamer.
Naargelang de interesse, wordt er meer aandacht en budget besteed aan het ene dan het andere. Zo zal een keukenprinses graag een heel mooie en uitgebreide keuken hebben. Helemaal mooi wordt het als je daarbij ook een mooi zicht naar de tuin kunt hebben. Iemand anders zal eerder een mooie werkruimte, kantoor of woonkamer verkiezen. Ook dan is het leuk om het contact met de tuin te maken.

Uitbreiding

Met Foravida.nl kan je zelfs nog verder gaan en met een terrasoverkapping de leefruimte naar buiten toe uitbreiden. Zo kan je op een regenachtige dag ook van het terras genieten. Wie houdt er niet van een heerlijk ontbijt in het ochtendzonnetje? Of een late lunch in de buitenlucht? Ook als je een barbecue hebt georganiseerd met vrienden en het weer zit niet volledig mee, kan je op je terras de mensen op een comfortabele manier ontvangen. Zo valt het etentje toch niet volledig in het water.

Extra’s

Je kan ook nog verder denken en iets heel leuks doen met de extra ruimte die je met een overdekt terras kan maken. Als je die ruimte verder afwerkt met ramen en eventueel een glazen schuifwand, heb je een hele extra leefruimte. Menig man droomt van een leuke man cave met een biljarttafel, flipperkast en jukebox. De extra ruimte zou ook als lounge kunnen ingericht worden, waar je met een lekker kopje thee van een spannend boek kunt genieten.

De mogelijkheden zijn legio, maar de dromen zijn wellicht groter dan het budget. Beslis verstandig en laat je op voorhand goed informeren over de mogelijkheden en de prijs!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo