Nieuwe ramen en deuren; ga voor duurzaamheid!

  BE   5 september 2019 Bron: Bouw & Wonen
Nieuwe ramen en deuren; ga voor duurzaamheid!
Oude ramen en deuren werken in de toekomst alleen maar in jouw nadeel. Ze creŽren een instabiele temperatuur in huis wat op zijn tijd weer vochtproblemen kan veroorzaken. In dit artikel zal je alles te weten komen over de voordelen van ramen en deuren en wat het jou oplevert in de toekomst.

Soorten ramen en deuren

Je hebt de keuze uit verschillende soorten ramen en deuren. Wanneer je geÔnteresseerd bent in nieuwe ramen kan je kiezen voor een draairaam, valraam, draai-valraam en schuifraam. Daarbij zijn de ramen ook in verschillende materialen te verkrijgen (pvc, aluminium en hout). Elk van deze ramen hebben hun eigen voordelen en worden vaak op verschillende plekken in huis geÔnstalleerd. Er zijn 2 populaire materiaalsoorten bij deuren; pvc deuren en aluminium deuren. Pvc deuren hebben nauwelijks onderhoud nodig en zijn in verschillende stijlen te verkrijgen. Hierdoor wordt pvc steeds populairder en zie je het steeds vaker terugkomen. Aluminium is een duurder materiaal maar is duurzaam en bestand tegen alle weersinvloeden. Daarnaast heb je met aluminium bijna dezelfde voordelen als met pvc. Het is dus belangrijk om goed te kijken wat jij persoonlijk wilt en/of nodig hebt.

De voordelen van nieuwe ramen en deuren

Er zijn verschillende materiaalsoorten. Zo heb je de keuze uit pvc, aluminium en houten ramen en deuren. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voordelen. Door de vele voordelen zijn ramen en deuren van pvc de meest gekozen variant. Pvc ramen en deuren zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en stijlen. Zo kan je ze ook verkrijgen in een hout-look, bij dit type is pvc bijna niet te onderscheiden van hout. Daarnaast is pvc duurzaam materiaal en heeft het de beste isolerende werking. Ramen en deuren van aluminium zijn de duurste in zijn soort, maar gaat daarentegen ook heel erg lang mee! Aluminium staat bekend om de elegante uitstraling en is zeer sterk materiaal. Daarnaast heeft aluminium weinig onderhoud nodig vergelijken met ramen en deuren van hout. Houten ramen en deuren hebben veel onderhoud nodig maar zijn makkelijk te schilderen of te vervangen. Daarnaast heeft hout een klassieke uitstraling.

Wat levert het mij op in de toekomst?

Door je oude ramen en deuren te vervangen voorkom je een hoop problemen in de toekomst. Oude ramen en deuren veroorzaken vochtproblemen en zijn vaak niet echt duurzaam. Verder zijn oude schuifdeuren vaak niet voorzien van een verzonken rail. Dat houdt in dat je bijna altijd rekening moet houden met een drempel. Door je ramen en deuren te vervangen voorkom je dus niet alleen een hoop onnodige kosten maar ook een hoop val- en struikelpartijen. Hierdoor maak je het niet alleen gemakkelijker voor jezelf maar ook voor je visite.

Hoe nu verder?

Ben jij geÔnteresseerd in het vernieuwen van jouw ramen en deuren? Door offertes te vergelijken bij Solvari kom je in contact met 1 tot 5 specialisten bij jou uit de regio. Deze geven jou geheel gratis en vrijblijvend advies over het maken van de beste keuze betreft ramen en deuren.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo