Buitenschrijnwerk

De 5 voordelen van pvc ramen

De 5 voordelen van pvc ramen
Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen in België voor pvc ramen vanwege de vele voordelen die pvc ramen te bieden hebben. Tijdens het lezen van dit artikel zal je alles te weten komen over de vijf grootste voordelen van pvc ramen ten opzichte van houten ramen.

Onderhoudsarm

Pvc ramen zijn onderhoudsarm omdat ze bestand zijn tegen elk weertype. Bij voorkeur maak je het pvc raam minimaal twee keer per jaar schoon met een handwarm sopje en doekje. Tevens verleng je met een simpele schoonmaakbeurt ook de levensduur van het raam.

Pvc ramen hoef je niet meer te schilderen, terwijl je met houten ramen rekening moet houden dat ze om de vijf jaar geschilderd moeten worden. Het onderhoud van pvc ramen is om deze reden relatief simpel en snel uit te voeren.

Isolerende werking

In pvc ramen zijn luchtkamers verwerkt, die zorgen voor de isolerende werking van de ramen. De zogenoemde luchtkamers zorgen er voor dat koude lucht van buiten moeilijk of zelfs niet naar binnen kan.

Doordat de aansluiting tussen gevel en raam meer winddicht is dan bij houten ramen, zal je de overstap naar pvc ramen ook snel terugverdienen. Door de isolerende werking heb je een lagere energierekening en een hoger wooncomfort!

Milieuvriendelijk

Onderhoud van houten ramen brengt vaak schadelijke stoffen in de lucht door verfmiddelen [lak] en schoonmaakmiddelen [ammoniak]. Doordat pvc ramen 50 tot 75 jaar meegaan, niet geverfd hoeven te worden en onderhoudsarm zijn, is het veel milieuvriendelijker als houten ramen die 25 tot 50 jaar meegaan. Pvc ramen zijn daarnaast 100% recyclebaar.

Hout is daarnaast een product van de natuur. Om het hout te verkrijgen worden er echter vaak vele bossen gekapt, wat belastend is voor het milieu.

Goedkoper

Doordat pvc ramen onderhoudsarm zijn hoef je geen verf en schuur artikelen te kopen maar alleen een emmer met een handwarm sopje en doekje. Zoals eerder is benoemd kan door de isolerende werking van pvc ramen je energiefactuur flink dalen. De kosten van pvc ramen zijn afhankelijk van verschillende factoren;

  • Het merk en type raam/glas
  • De verdeling van ruiten
  • De sloten en scharnieren
  • Wel of geen staal in het pvc raam
  • De ventilatieroosters

Veilig

Pvc ramen zijn veiliger ten opzichte van houten ramen. Pvc ramen van nu zijn minder brandbaar dan hout. Daarnaast is pvc de laatste jaren veel sterker geworden.

Waar inbrekers eerst met alleen een koevoet binnen konden komen, slaan ze jouw woning nu liever over door het staalprofiel wat in pvc ramen is verwerkt. Bij een eventuele inbraakpoging splintert het pvc niet als hout, wat het dus een stuk lastiger maakt voor mogelijke inbrekers.

Wat is de volgende stap?

Heb je interesse in nieuwe pvc ramen en wil je graag de beste keuze maken? Door offertes te vergelijken kom je in contact met verschillende specialisten bij jouw uit de regio, deze specialisten nemen contact met je op voor persoonlijk advies.

Via Solvari krijg je tot vijf offertes toegestuurd wat jouw een hoop zoekwerk en tijd bespaart. Uiteraard gebeurt dit geheel kosteloos en helpen wij jou met het maken van de beste keuze om te kunnen genieten van de voordelen van nieuwe pvc ramen

Ook interessant