Tips voor een veilige bouwplaats

Bron: Bouw & Wonen
Tips voor een veilige bouwplaats
De dagen worden korter en de nachten worden langer; een goed moment om even stil te staan bij de beveiliging van de bouwplaats. Na werktijd liggen de bouwplaatsen er vaak verlaten bij; de lampen gaan uit, het personeel vertrekt… Haast een uitnodiging voor inbrekers! Hoe kun je er dus voor zorgen dat de bouwplaats zo veilig mogelijk achtergelaten wordt? We geven je een aantal praktische tips.

1. Achter slot en grendel

Op slotenmaker mobi kun je allerlei op maat gemaakte sloten vinden waarmee je de materialen veilig achter kunt laten. Laat personeel alle kostbare machines, apparatuur en materialen na werktijd in een bepaalde kast of berging opbergen, en dit vervolgens goed afsluiten met de juiste sloten. Laat ook de bouwplaats zelf goed afsluiten! Professionals zoals Van Slotenmaker 24 zijn 24 uur per dag beschikbaar in geval iemand buitengesloten wordt.

2. Zorg voor extra toezicht

Heb je een grote bouwplaats te beveiligen met veel kostbare materialen en apparatuur? Dan kan wat extra toezicht aan te raden zijn. Zeker wanneer het bouwterrein in een onbewoonde en dus inbraakgevoelige omgeving ligt. Denk bijvoorbeeld aan beveiligingspersoneel, maar ook aan camera’s of inbraakdetectie.

3. Gebruik camera’s of inbraakdetecties

Door voldoende camera’s op het terrein te plaatsen en eventueel maatregelen te nemen mbt inbraakdetectie zorg je ervoor dat de bouwplaats er minder aantrekkelijk uitziet voor inbrekers. Niet alleen zullen inbrekers de bouwplaats waarschijnlijk overslaan, ook weet je precies wat er gebeurt is (en wie je moet hebben) mocht er toch ingebroken worden.

4. Zorg voor hekwerk

Ook extra hekwerk om de bouwplaats kan voor extra beveiliging zorgen. Deugdelijk en goed sluitend hekwerk kan afgesloten worden met sloten, en maakt het inbrekers een stuk moeilijker om de bouwplaats te betreden.

5. Installeer verlichting

Is het budget wat kleiner? Installeer dan voldoende (bouw)verlichting om de bouwplaats te beveiligen. Door verlichting met een schemerschakelaar of bewegingsmelder te installeren worden inbrekers direct in de spotlight gezet wanneer zij een poging tot inbraak doen. Deze extra verlichting zorgt er vaak voor dat de inbrekers vluchten.

6. Maak goede afspraken

Maak altijd goede afspraken met het personeel dat die dag op de bouwplaats werkt. Wie sluit de bouwplaats af? Op welke manier wordt deze afgesloten en wie is de contactpersoon in geval van inbraak? Op deze manier voorkom je dat het afsluiten van de werkplaats niet zomaar vergeten wordt, en kun je de hekwerken met een gerust hart achter je sluiten.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo