Handige accessoires voor op de bouwplaats

Bron: Bouw & Wonen
Handige accessoires voor op de bouwplaats
Niet alleen in en rondom de woning, maar ook op de bouwplaats kunnen accessoires erg goed van pas komen. Zonder de benodigde accessoires wordt het namelijk erg moeilijk om de klus te klaren. Welke accessoires je nu echt nodig hebt op de bouwplaats, lees je hier!

1. Emmers en kuipen

Wat kun je op een bouwplaats zonder emmers? Juist, helemaal niets. In het assortiment nuttige bouwaccessoires van Engelbert Strauss kom je dan ook meerdere soorten emmers tegen. Waar je deze voor gebruikt is natuurlijk bij iedere klus anders. De ene keer heb je een speciekuip nodig om cement te mixen, een andere keer gewoon een simpele bouwemmer om water en een sopje in te mengen. Iedere bouwplaats heeft dan ook meerdere emmers nodig; iedere emmer zo met zijn eigen doel.

2. Sprays en verstuivers

Ook schoonmaken is tijdens het bouwen van groot belang. Niet alleen de ruimte, maar ook de materialen zullen af en toe een spray nodig hebben. Met een setje reinigings- en verzorgingssprays en eventuele verstuivers voor andere producten, heb je altijd alle benodigdheden bij de hand. Zo kun je niet alleen hard, maar ook schoon werken.

3. Tape en lijmen

Waar geklust wordt moet over het algemeen ook geplakt worden. Zorg dan ook dat er voldoende verschillende soorten tape en lijm op de bouwplaats aanwezig zijn. Voor specifieke klussen kies je natuurlijk een specifieke lijm zoals houtlijm of schilderstape. Ook een tube secondelijm is altijd handig op de bouwplaats.

4. Krijt en potloden

Je hebt het vast wel eens meegemaakt; sta je op het punt een stuk hout af te tekenen, kun je geen potlood vinden. Het is dan ook altijd verstandig om voldoende krijt en potloden op de bouwplaats aanwezig te hebben. Steek eventueel een aantal items in je gereedschapsriem - zo heb je altijd iets bij de hand!

5. Touwen en draden

Ook touwen en draden zijn niet weg te denken op de bouwplaats. Of het nu is om even iets vast te binden, of om een hele constructie samen te brengen. Zonder een grote variatie aan touwen en draden wordt het klussen vaak erg lastig. Breng dan ook een groot assortiment met verschillende materialen touw en draad aan. Denk bijvoorbeeld aan houtkleurig touw, maar ook neutrale kleuren als wit en zwart. Dit maakt de touwen en draden niet alleen functioneel, maar een waar geÔntegreerd onderdeel van het bouwproject.

6. Afdek- en transportnetten

Moeten er regelmatig materialen van locatie A naar locatie B vervoerd worden? Dan zijn ook afdek- en transportnetten een welkome aanvulling in het assortiment. Bind de materialen met touw of spanband vast en dek het vervolgens af met een transportnet. Zo kun je ook de bouwmaterialen veilig vervoeren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo