Meubelen

Een moderne look met vintage design

Een moderne look met vintage design
Modern en vintage design, dat zijn twee woorden die je niet zo snel in een zin zou lezen. Toch is het heel modern om nu te kiezen voor vintage accenten in je interieur. Vintage brengt sfeer met zich mee die iedere kamer in het huis een heel andere look geeft. Met vintage design mag gespeeld worden binnen het eigen interieur tot aan een stijlvolle kamer waarbij je echt even teruggaat in de tijd. Met deze tips breng je met gemak vintage accenten aan in je woning.

Kies één stijl

Hou je van de jaren dertig van de vorige eeuw? Kies dan de accenten die je in je woning aanbrengt uit die periode. Denk hierbij aan natuurlijke elementen als visgraat parket, natuursteen en glas-in-lood. Liever een sixties feeling? Dan ga je voor kleur, grafische patronen, hout en ronde vormen. Door de periode stukken samen te brengen, creëer je een stijlvol geheel met meubels en accessoires die perfect op elkaar zijn afgestemd. Ben je niet helemaal zeker of een wandmeubel, lamp of tafel uit de juiste periode komt? Een goede vintage design specialist kan je daar in adviseren.

Ga voor een blikvanger

Je kan je woning helemaal in stijl van een tijdsperiode inrichten, maar wellicht vind je dat iets te gedateerd. Heb je al zorgvuldig een mooi interieur gecreëerd dat helemaal bij je past? Breng dan een of twee vintage design elementen aan in de ruimte. Een prachtige vintage lamp voor boven de tafel, een mooi standbeeldje of die prachtige koffietafel geven je interieur dat extra beetje vintage stijl waar je naar op zoek bent.

Vintage kleuren

Bij vintage design kom je kleuren als okergeel, grijs, groen, donkerblauw en oudroze tegen. Deze kleuren laten zich heel goed mengen met zwart, bruin en wit. Een moderne eikenhouten tafel gaat heel goed samen met groene, vintage eetkamerstoelen. Laat deze kleur groen terugkomen in een kamerplant, schilderij, muurkleur of kleed om zo je moderne meubels te verbinden met de vintage accenten. Speel met kleur en creëer zo een geheel tussen vintage en modern. Laat je hiervoor inspireren door woonmagazines.

Vergeet de muren niet

Of je nu voor een geheel vintage design gaat of alleen een mooi accent aan je woning aanbrengt, je kan nog een stapje verder gaan door een muur van de kamer een extra accent te geven met grafisch behang. Behang is echt van alle tijden, maar grafische prints waren vooral in de jaren zestig en zeventig heel populair. Bekleedt een muur hiermee voor een perfect accent aan de kamer.

Genieten van vintage

Vintage design is modern, omdat het past in de tijd van nu. We hebben veel meer oog voor design van vroeger en willen meubels graag een tweede leven geven in ons interieur. Vintage design heeft al een leven gehad en dat ademt het uit. Het is mooi om te bedenken waar een kastje, tafel of lamp allemaal al heeft gestaan voordat het jouw woning opsiert. Dat maakt vintage design extra bijzonder.

Ook interessant