Slaapkamers

Pimp je slaapkamer met opvallend behang

Pimp je slaapkamer met opvallend behang
De slaapkamer is de plaats waar je op het einde van de dag tot rust wilt komen. Het is dan ook belangrijk dat de inrichting ervan rust uitstraalt. Hoe je dat gemakkelijk kan aanpakken, lees je in dit artikel.

Materialen

Een slaapkamer hoort gezellig te zijn. Niemand vindt het prettig om te slapen in een kille, bijna klinische omgeving. Daar om horen warme materialen thuis in een slaapkamer. Voor de meubels kies je bij voorkeur voor hout. Hoogglans zie je dus niet zo vaak in een slaapkamer. Ook meubels die overtrokken zijn met stof of leder doen het heel goed in de slaapkamer. Dit geeft een warme uitstraling en een huiselijk gevoel.

Behang

Hoewel geschilderde muren heel gemakkelijk en netjes zijn, kan behang zo net dat beetje extra gezelligheid geven. Donker en romantische behang met warme tinten en vintage motieven of licht en levendig met sprankelende kleuren en vrolijke prints? Wat zou jouw voorkeur genieten? Veel hangt wellicht samen met het karakter. Een ochtendmens heeft daarbij een andere smaak dan een avondmens. Wat het ook zij, Arte is het merk bij uitstek met een zeer uitgebreide keuze aan leuke prints.

Vloerbekleding

Een warme vloerbekleding zoals hout of kurk of vast tapijt doet het steeds goed in de slaapkamer. Maar ook andere types vloeren kunnen lekker warm zijn in combinatie met vloerverwarming. Haal nu niet onmiddellijk hamer en beitel boven om de oude tegelvloer uit te breken! Op een blote, koude tegel kan je ook steeds warmte creëren door een tapijt naast het bed te leggen. Dat oogt niet alleen warmer, het is het ook gewoon. Het summum van een tapijt voor de slaapkamer is natuurlijk de klassieke schapenvacht. Dat straalt zo veel warmte uit, dat je niet kan wachten om er met de blote voeten overheen te lopen.

Verduistering en Verlichting

De sfeer in de kamer wordt uiteraard voor een groot deel bepaald door de verlichting. Om een goede nachtrust te garanderen dient de slaapkamer in de eerste plaats goed verduisterd te zijn. Dat kan je bekomen met rolluiken, screens, shutters of verduisterende overgordijnen. Als je vlak voor het slapen gaan te veel licht binnenkrijgt, kan dat ook gevolgen hebben voor het inslapen. Daarom zorg je best voor zacht warm licht dat gedimd kan worden.

Mee gaan met de seizoenen

Om mee te gaan met de seizoenen is het niet nodig 4 keer per jaar te schilderen of behangen. Het volstaat om te spelen met de accessoires. In de slaapkamer gaat het dan uiteraard in hoofdzaak over de kussens en dekbedovertrek. In de winter is het lekker om een warmere overtrek in warme kleuren op het bed te leggen, terwijl de lente dan weer uitnodigt om een frisser dekbedovertrek met frisse lentekleuren te kiezen.

Ook interessant