CreŽer een oase van rust in jouw slaapkamer met behulp van deze tips!

1 oktober 2021 Bron: Bouw & Wonen
CreŽer een oase van rust in jouw slaapkamer met behulp van deze tips!
Het is ontzettend belangrijk dat je beschikt over een prettige slaapkamer waar je met plezier tijd doorbrengt. Het is daarom cruciaal dat je een juiste balans creŽert als het aankomt op een fijne en rustige slaapkamer. Een plek waar je na een lange dag even kan relaxen, een boekje kan lezen of gewoon even kunt liggen.

De gewilde rust creŽren is vaak makkelijker dan je denkt, vooral omdat er vaak maar weinig aanpassingen nodig zijn. Kleine aanpassingen kunnen immers een groot verschil maken. Dus ben jij ook benieuwd hoe je de slaapkamer kunt ombouwen naar de rustige oase waar je naar verlangt? Lees dan snel verder, want met deze tips kun je al een heel eind komen!

Tip 1: Een fijne basis begint met de juiste kleur

Het oude gezegde zegt dat een goed begin het halve werk is. Dit geldt natuurlijk ook voor het opnieuw inrichten van jouw slaapkamer. Daarom is het belangrijk wat het effect van de juiste kleuren kan zijn op de complete uitstraling van jouw slaapkamer.

Hiervoor raden wij altijd aan te beginnen met een neutrale of aard kleur. Denk hierbij aan het altijd frisse wit, het wat strakkere zwart of de verschillende tinten bruin of grijs die populair zijn bij de industriŽle stijl. Vooral met wit krijg je meer mogelijkheden, omdat het naast een kamer verbredende werking ook ruimte laat voor het gebruik van fellere kleuren.

Eveneens is blauw ook een mooie kleur als je rust wilt uitstralen. Dit kun je vervolgens weer breken door gebruik te maken van planten, zodat je niet alleen variatie maar ook iets fris op je kamer hebt!

Tip 2: Maak een juiste verdeling voor jouw slaapkamer

Naast het kiezen van de juiste kleuren is het ook belangrijk dat je gebruik maakt van de ruimte die je hebt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je dit vol moet gooien, maar wel dat je rekening moet houden met de mogelijkheden die jouw slaapkamer biedt. Zo kun je de ruimte onder jouw bed gebruiken als extra opslag met bijvoorbeeld een op maat gemaakte kast.

Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met de hoeveelheid accessoires die je in jouw slaapkamer wilt verwerken. Het is natuurlijk belangrijk dat je slaapkamer karakter uitstraalt, maar tegelijkertijd wil je het niet overvol maken. Kies daarom voor een paar persoonlijke eyecatchers die laten zien wie je bent.

Tip 3: De juiste verlichting is dť finishing touch

Wacht, is verlichting echt zů belangrijk? Jazeker, maar omdat men zich dat niet altijd realiseert is het al snel een gemiste kans. Daarom willen wij de mogelijkheden omtrent verlichting graag wat verder uitlichten, door ze te verdelen in drie verschillende takken:

Basisverlichting

Verlichting die we onder deze categorie scharen kom je in elke slaapkamer tegen. Dit is namelijk de standaard plafondlamp waar je de ruimte mee verlicht.

Werkverlichting

Dit is voor de slaapkamer misschien wat minder gebruikelijk, maar zeker niet minder waardevol. Dit type verlichting is vaak wat sterker en gefocust, waardoor je beter zicht hebt op specifieke locaties als een bureau of kaptafel.

Sfeerverlichting

Dit type verlichting is wellicht de belangrijkste als het aankomt op het realiseren van een rustgevende sfeer. Met sfeerverlichting kun je namelijk specifieke meubels zachtjes belichten, meer diepgang binnen je slaapkamer creŽren of gewoonweg een fijne sfeer bereiken met de juiste kleuren. Hiervoor raden wij ook altijd vooraf een sterk lichtplan op te zetten, zodat je ervan verzekerd bent dat de verlichting niet teveel van het goede wordt.

Natuurlijk is het raadzaam ook meteen gebruik te maken van de nieuwere technieken die LED verlichting biedt, zoals het gebruik van een LED dimmer. Hierdoor krijg je veel meer mogelijkheden omtrent licht niveaus binnen jouw slaapkamer. Daardoor kun je vervolgens altijd genieten van de perfecte hoeveelheid licht voor elke situatie.

Daarnaast zijn er ook genoeg slimme opties, zoals lampen die van kleuren kunnen veranderen. Hierdoor heb je niet alleen de mogelijkheid om te wisselen van de hoeveelheid lichtopbrengst, maar kun je ook met miljoenen kleuren spelen. Deze lampen kom je steeds vaker tegen, vooral omdat partijen als LetsLeds.nl een steeds groter aanbod heeft.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo