Verlichting

De toekomst van verlichting

De toekomst van verlichting
ls je de laatste tijd wat meer met het milieu bezig bent geweest, heb je vast en zeker LED verlichting voorbij zien komen. Dat is niet zo gek, want LED verlichting neemt momenteel de wereld over. LED verlichting verbruikt erg weinig energie en gaat ontzettend lang mee, heel milieuvriendelijk dus. Momenteel zijn de populairste vormen van LED verlichting inbouwspots. Er zijn talloze mogelijkheden. De LED inbouwspots van Euroledshop.nl zijn ook nog van hoogwaardige kwaliteit.

LED inbouwspots zijn verkrijgbaar voor de woonkamer, badkamer en slaapkamer. Tegenwoordig wordt er ook led verlichting veranda en led verlichting overkapping verkocht. Je kan gaan voor de praktische optie, zoals een draaibare of kantelbare inbouwspot. Deze zijn dan weer verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren en afwerkingen. Met LED inbouwspots kan het allemaal. Of je nou gaat voor een rustige sfeer of een heldere kleur in huis.

In tegenstelling tot traditionele verlichting maakt LED verlichting gebruik van een veel lager wattage om dezelfde hoeveelheid licht te produceren. Zo heeft het dus een lagere stroomsterkte nodig. Daarom wordt er bij LED verlichting altijd een LED ‘trafo’ gebruikt. De trafo zet de stroomsterkte van 230 volt om naar een lager stroomsterke. Deze voedt de LED lamp en zorgt ervoor dat het licht niet zal knipperen en je lamp zo lang mogelijk mee gaat.

Er zijn twee verschillende soorten LED trafo’s te verkrijgen: AC en DC. Deze zorgen beide voor een constante stroomsterkte.
  • AC trafo
    Deze trafo gebruikt wisselspanning. Hierdoor kan het zo zijn dat de stroomsterkte wellicht niet altijd constant is, maar net iets onder of boven de gewenste wattage ligt. Sommige LED spots functioneren daar niet goed door.
  • DC trafo
    De DC trafo maakt gebruikt van constante stroom. Hier kunnen alle LED spots op worden aangesloten.