Tips voor meer gezelligheid in de tuin

Bron: Bouw & Wonen
Tips voor meer gezelligheid in de tuin
Het seizoen waarop we volop van de tuin kunnen genieten is aangebroken. Een mooi moment voor wat tips om meer gezelligheid in de tuin te creëren, oftewel: hoe zorg je dat je graag in je tuin wilt zitten?

Koop een vuurkorf- of vuurschaal

Zelfs in de zomer kan het in Nederland in de avonden enigszins afkoelen. Dat maakt het toch wat minder prettig om in de tuin te zitten. De oplossing: koop een vuurkorf of vuurschaal. Naast dat het voor de nodige warmte zorgt, is het ontzettend sfeervol. Het biedt toch wat extra’s om een knapperend vuurtje in de tuin te hebben staan. Zeker als je het combineert met leuk gezelschap, lekker eten en wat drankjes. Tip: soms kun je een vuurkorf en barbecue in één kopen. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap.

Zet een picknicktafel neer

Een picknicktafel zorgt voor veel gezelligheid in de tuin. De houten picknicktafel is waarschijnlijk bij de meeste mensen het bekendst en geeft misschien ook wel het meeste sfeer, maar er zijn bijvoorbeeld ook kunststof en metalen varianten. Als je voor robuuste picknicktafel van een goede kwaliteit hout gaat en je goed voor de picknick tafel zorgt, heb jeer normaal gesproken zeer lang plezier van.

Als je het niet prettig vindt dat de tafel vastzittende banken heeft, ga dan voor een picknicktafel met losse banken. Hierbij kies je zelf hoeveel afstand er zit tussen de tafel en bankjes. Bovendien heb je de mogelijkheid om de tafel of de bankjes makkelijk te verplaatsen.

Heb je een kind of kinderen die nog te klein zijn om aan een ‘normale’ picknicktafel te zitten? Dan kun je overwegen er een kinder picknicktafel naast te kopen. De meeste kinderpicknicktafels zijn geschikt voor kinderen tot 11 jaar.

Leg leuke kussens en dekentjes neer

Kussens en dekentjes hebben meerdere functies in een tuin. Allereerst staat het leuk en geeft het meubels meteen een upgrade. Het is een mooie manier om wat kleur in je tuin aan te brengen en zo een zomers gevoel te creëren. Ook kun je losgaan met patronen en vormen. Daarnaast zorgen kussens en dekentjes ervoor dat je comfortabel in de tuin zit. Comfort gaat nu eenmaal hand in hand met gezelligheid. Ook bieden dekens warmte als het ’s avonds afkoelt.

Zorg voor warme tuinverlichting

Ook verlichting zorgt ervoor dat je ’s avonds nog van je tuin kunt genieten en staat zeer sfeervol. Let er bij het uitkiezen van je verlichting op dat het niet te fel is, juist een warmer en geler licht maakt je tuin gezelliger. Een goede optie is dimbare tuinverlichting, zodat je de verlichting altijd kunt aanpassen aan de situatie. Naast goede tuinverlichting kun je extra licht en sfeer creëren door het gebruik van kaarsjes.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo