Benodigdheden voor een perfect tuinfeest

1 april 2020 Bron: Bouw & Wonen
Benodigdheden voor een perfect tuinfeest
Wanneer de ellende rondom COVID-19, het coronavirus, achter de rug is, is het tijd om te vieren dat we weer gewoon kunnen samenkomen om het samen gezellig te hebben. Eén mooie manier om dit samen te vieren is door middel van een tuinfeest. Nodig de hele buurt of de hele familie uit om het glas te heffen, te kletsen en te dansen in jouw achtertuin. Wat je nodig hebt voor een perfect tuinfeest, vertellen we je hieronder.

Partytent

Wat natuurlijk niet mag ontbreken bij een geslaagd tuinfeest, is een partytent. De weersomstandigheden in België zijn immers niet altijd even geschikt om buiten een feest te organiseren, en je kunt niet wachten met organiseren tot het weerbericht er is. Om een en ander droog te kunnen houden of beschermen tegen koude wind is een partytent een fijne oplossing.

DJ

Natuurlijk kun je een praatfeestje organiseren, of zelf muziek aanzetten. Maar als je de sfeer er echt goed in wilt krijgen, heb je een animator nodig. Een goede DJ voelt de sfeer aan en kan opzwepen op het juiste moment op de juiste manier. Wil je van je tuinfeestje een knalfuif maken, dan mag een DJ dus niet ontbreken.

Instemming van de buurt

Het zijn niet alleen ‘dingen’ die je nodig hebt voor een perfect tuinfeest. Voor een ongeremd feestje, is het namelijk ook verstandig om je buren op de hoogte te brengen. Je gaat immers tot in de late uurtjes geluid produceren, en het zou jammer zijn als je het feest moet indammen vanwege klachten van je buren. De beste manier om dat te voorkomen is simpelweg door je buren uit te nodigen voor je tuinfeest.

Benodigdheden voor een perfect tuinfeest

Terrasverwarmers

Zoals eerder gesteld, is het weer in België wispelturig. Toch wil je dat je tuinfeestje tot ver in de avond of zelfs nacht kan doorgaan. Door middel van het inzetten van terrasverwarmers kun je ervoor zorgen dat jouw gasten het niet op een gegeven moment te koud gaan vinden om nog buiten te blijven. Het zou immers zonde zijn als je feestje ver voor de geplande eindtijd al leegloopt.

Licht

Eén element dat je bijna zou vergeten maar echt cruciaal is, is licht. Het is wel de bedoeling dat mensen elkaar ’s avonds nog kunnen zien, anders zal een deel ervoor kiezen om op een gegeven moment naar huis te gaan. Zorg dus voor voldoende verlichting. Huur je een DJ, schakel dan even met die persoon wat hij of zij zelf aan verlichting heeft en kan meenemen.

Zitgelegenheid

Niet iedereen trekt het om de hele avond te staan. Mensen die last krijgen van hun rug, heupen of benen kunnen op een gegeven moment niet meer genieten van het feestje en willen dan gewoon naar huis. Ook al organiseer je een dansfeest, bied wel de mogelijkheid aan gasten om te zitten. Natuurlijk hoef je niet voor iedereen een zitplek te regelen; een klein aantal is voldoende.

Vuurkorf

Een vuurtje zorgt ’s avonds voor sfeer. Niet alleen door het licht en de warmte, maar ook door de geur van brandend hout. De veiligste manier om een vuurtje te stoken bij je tuinfeest, is in een vuurkorf. Plaats deze niet in de buurt van de dansvloer maar bij de zitplekken, om de kans op ongelukken te beperken. Je wilt immers niet hebben dat iemand die niet uitkijkt er tegenaan loopt, met alle mogelijk gevolgen van dien.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo