5 tips om de tuin sfeervol te verlichten

Bron: Bouw & Wonen
5 tips om de tuin sfeervol te verlichten
Wie houdt er niet van zwoele zomeravonden op het terras met een glaasje wijn of een barbecue? Als de avond valt, hoeft de duisternis niet het einde van de gezelligheid te betekenen. In tegendeel, met de juiste verlichting wordt de sfeer nog intiemer. Een basisverlichting van spots of tuinpaaltjes met verlichting is leuk, maar er zijn nog meer mogelijkheden om een persoonlijke toets aan de tuin te geven. In dit artikel gaan we enkele tips geven om de tuin sfeervol te verlichten

Tafellamp

Een tafellamp is bij uitstek iets dat een intieme sfeer oproept. Het geeft ook veel flexibiliteit, omdat het onmiddellijk licht geeft, daar waar je het op dat moment nodig hebt. Dat kan zijn bij een romantische tÍte-ŗ-tÍte of om lekker knus in je eentje een boekje te lezen. Tafellampen zijn er ook in oplaadbare varianten, waardoor je zelfs geen stopcontact nodig hebt of met een kabel over de grond en tafel zit.

Hanglamp voor buiten

Iets waar niet meteen aan gedacht wordt als lamp voor buiten, is een hanglamp. Terwijl er meestal met spotjes gewerkt wordt, voor zo veel mogelijk bewegingsvrijheid, kan een hanglamp net een heel unieke sfeer uitademen. Door het licht lager te brengen, geeft dat een speciaal effect door de omgeving vanop ooghoogte te verlichten.

Staande buitenlamp

Staande lampen zijn ook helemaal terug in. Een grote booglamp kan bijvoorbeeld handig zijn om de tafel te verlichten als er geen plafond is om lampen aan te bevestigen. Zo is het toch mogelijk om licht van boven te laten schijnen terwijl de voet niet in de weg staat en men niet struikelt over de kabel. De lamp buigt zich bij wijze van spreken over het gezelschap.

Lichtgevende meubels

Een lichtgevend meubeltje op het terras is ook heel origineel. Het is een mooie eyecatcher en ook nog eens handig. Het kan gebruikt worden om de drankjes op te plaatsen bij een tuinfeest of gewoon om enkele ornamenten op te plaatsen.

Decoratie

Een lamp in een decoratieve vorm is een eyecatcher op zich. Dit kan een mooi, stijlvol voorwerp zijn of zelfs iets dat eerder ludiek is. Er zijn veel verschillende decoratieve lampen te verkrijgen naar ieders smaak.

Laat u vooral inspireren te kijken wat er op de markt is, voordat u een keuze maakt. Door de flexibiliteit van ledverlichting, is er veel meer mogelijk om lampen in allerlei vormen en maten te maken. Dit geeft ook een zeer uitgebreide keuze in vrijwel elke prijs- en kwaliteitsklasse. Geniet van de zoektocht!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo