Veranda - Overkappingen

Een terras om ook in het najaar van te genieten

Een terras om ook in het najaar van te genieten
Als de zomer stilaan uitdooft en de warmte plaatsmaakt voor lagere temperaturen, trekken we weer naar binnen. Maar wat als je binnen naar buiten kan brengen? Zodat je langer van je tuin of terras kan genieten. Dankzij tal van accessoires bij de Renson terrasoverkappingen geniet je een heel jaar door van je buitenruimte, ook bij minder goed weer.

Regen en wind

De stevige zuidwestenwind die tijdens het najaar vaak op ons land beukt, brengt geregeld heel wat neerslag mee. Niet meteen de omstandigheden die je associeert met knus op het terras vertoeven. En toch kan het, dankzij Renson.

Een terras om ook in het najaar van te genieten
Terrasoverkappingen met lamellendaken schakelen alvast je zorgen over regenweer uit. De sluitbare daklamellen houden het eronder droog. Met een regensensor sluiten de lamellen zelfs automatisch bij het vallen van de eerste druppels. Zo hoef je niet constant alert te zijn en geniet je maximaal van het beschikbare daglicht. Een windsensor doet hetzelfde bij te veel wind.

Zijwanden schermen je af van de regen en zetten je ook letterlijk uit de wind. Voor de zijwanden zijn er meerdere opties, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur:
  • Ga voor glazen schuifpanelen om ten volle van het uitzicht te blijven genieten
  • Verticale Fixscreens zorgen voor beschutting tegen zon, wind en regen. Glasvezeldoek heeft het extra voordeel dat het zicht naar buiten toch vrij goed behouden blijft, terwijl je de inkijk van buitenaf beperkt.
  • De Loggia schuifpanelen zijn speciaal gemaakt om schuifdeuren en -wanden te voorzien in de overkapping. De panelen bestaan uit een aluminium kader, dat met verschillende materialen ingevuld kan worden. Zo kan je ze met dezelfde screendoek uitrusten als gebruikt voor de verticale Fixscreens. Of ga voor extra karakter met houten lamellen. Die laatste zijn zelfs in een kantelbare 'privacy' versie verkrijgbaar om naar eigen voorkeur open of dicht te kunnen zetten.

Koude

Ook bij dalende temperaturen kun je blijven genieten van je buitenruimte, door verwarmingselementen in te bouwen in de terrasoverkapping. Deze worden geïntegreerd in een aluminium designbalk en zijn dus geen storende factor voor de look van je overkapping. De verwarmingselementen werken met stralingswarmte, waardoor de personen in de ruimte een directe, aangename warmte ervaren. Als de overkapping afgesloten kan worden met zijwanden, creëer je een extra knusse en warme ruimte, terwijl je toch het buitengevoel hebt.

Een terras om ook in het najaar van te genieten

Donker

De dagen zijn korter, het wordt sneller donker en dus zijn we automatisch ook geneigd minder lang buiten te blijven. Dankzij geïntegreerde LED-verlichting, blijft je Renson terrasoverkapping een lichtpunt in donkere tijden. Er zijn geen kabels zichtbaar en bediening gebeurt via een afstandsbediening.

Een terras om ook in het najaar van te genieten

En dan is er nog de gezelligheid

Alles is dus voorhanden om een knusse en warme buitenruimte te creëren, maar wie nog wat extra gezelligheid wil toevoegen, heeft bijkomende opties. Uiteraard speelt aankleding een rol: mooie kussens, een dekentje, waarom zelfs geen open haard buiten? Maar ook in je terrasoverkapping kan je nog extra's toevoegen.

Zo kun je je terrasoverkapping ook uitrusten met geïntegreerde speakers. Sluit ze aan via de audiokabels, of ga voor een versterker met bluetooth zodat je alles via je smartphone aanstuurt. Altijd de juiste muziek bij de hand dus.
En wat met dat extra tikkeltje sfeerverlichting? Bij de Camargue integreer je sfeerverlichting in de kolommen. De Camargue en Algarve kunnen bovendien ook voorzien worden van verlichting in de dakstructuur ('up' of 'down' led verlichting) en zelfs in de kantelbare lamellen. Alle verlichting is naast warm of puur wit, ook in RGB te verkrijgen.

Ook interessant