Veranda - Overkappingen

Terrasoverkappingen, nuttig en sfeervol voor elk seizoen

Terrasoverkappingen, nuttig en sfeervol  voor elk seizoen
Terrasoverkapping - Ri-jo.com
Een terrasoverkapping - ook wel een overkapping of veranda - is steeds populairder in Nederland, België en Duitsland. En dat is natuurlijk logisch, door de grillige weersomstandigheden genieten we maar af en toe volop van de tuin. Heeft u al eens gedacht aan een terrasoverkapping? Zo kan u nog langer genieten van het buitenleven.

Met een terrasoverkapping kunt u het grootste deel van het jaar van de tuin genieten. Terrasoverkappingen zijn met de verschillende opties ook uit te breiden tot een tuinkamer, waardoor u écht het hele jaar in uw tuin kunt doorbrengen.

Voordelen van een terrasoverkapping

De terrasoverkapping heeft de laatste jaren snel aan populariteit gewonnen. En dat is natuurlijk ook niet gek. Het is een mooie, luxe aanvulling op uw tuin en zorgt ervoor dat u het hele jaar kunt genieten van uw tuin. Met de verschillende accessoires zoals glazen schuifdeuren tover je een terrasoverkapping om in een tuinkamer, waardoor je vrijwel het hele jaar in de tuin kan zitten.

De voordelen van een terrasoverkapping:

  • Luxeaanvulling op de tuin
  • Bescherming tegen het weer
  • Tuinmeubels staan altijd droog
  • Kozijnen hoeven minder vaak onderhouden te worden
  • Betere isolatie in de zomer én de winter
  • Heerlijk genieten dus, zo’n overkapping. Terrasoverkapping - Ri-jo.com produceert terrasoverkappingen met alle opties. U koopt direct bij de fabrikant, waardoor wij de beste prijs/kwaliteitsverhouding bieden. Deze fabrikant geeft standaard 5 jaar garantie op terrasoverkappingen én accessoires. U kiest voor gegarandeerde topkwaliteit met jarenlange zekerheid tegen een betaalbare prijs.

De mogelijkheden van een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping heeft vele mogelijkheden en is aan te passen naar uw wens en smaak. De Ri-Jo terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en afmetingen. Daarnaast hebben wij de Topline terrasoverkapping met extra sterke goot als u een glazen dak wilt.

Stijlen

Momenteel is de Ri-Jo overkapping standaard uitgevoerd met een halfronde (moderne) gootsierlijst. Later dit jaar komt zowel een rechte (strak) en klassieke (Victoriaanse) gootsierlijst beschikbaar. De staanders zijn standaard vierkant bij alle uitvoeringen. De Topline terrasoverkapping met glazen dak heeft een vlakke goot en is tegen meerprijs ook beschikbaar met halfronde of klassieke gootsierlijst.

Kleuren

Terrasoverkappingen zijn leverbaar in de kleuren antraciet structuur (RAL7016S) en crème wit glad (RAL9001). Alle bijpassende accessoires zijn in dezelfde kleuren beschikbaar. Later dit jaar kunt u gratis kleursamples opvragen als u nog twijfelt over de kleur.

Dakbedekking

Voor de dakbedekking is het mogelijk om te kiezen uit polycarbonaat of glas. Voor terrasoverkappingen gebruiken is polycarbonaat van Lexan een degelijke oplossing. De platen zijn voorzien van een speciale X-structuur waardoor ze erg stevig zijn en zijn daarnaast voorzien van een dubbele UV-coating. Hierdoor verkleuren de platen niet. Ook biedt de fabrikant 10 jaar garantie op de polycarbonaat platen waardoor je jarenlange zekerheid hebt op de mooiste uitstraling. U kiest uit twee versies: helder (voor meer licht) en melkwit (voor meer zonwering).

Mooi glas

Het glas bij kwaliteitsvolle terrasoverkappingen is 44.2 gelaagd glas, ook wel veiligheidsglas (VSG) genoemd. Het glas komt van Koninklijke Saint Gobain, dit glas staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Het glas bestaat uit 2 glasplaten met daartussen PVB (Polyvinylbutyral) folie. De folie zorgt voor extreem goede hechting van het glas en zorgt ervoor dat, mocht het glas kapot gaan, de glasplaat één geheel blijft, waardoor er geen glasscherven naar beneden vallen. Het glas is in totaal 8,76mm dik en verkrijgbaar in twee uitvoeringen: helder of melkwit (tegen meerprijs).

Afmetingen

De Ri-Jo terrasoverkappingen worden geleverd in standaard breedte- en dieptematen. Deze kunnen naar wens ingekort worden tijdens de montage. De terrasoverkappingen zijn uit één stuk verkrijgbaar vanaf de breedtemaat 3,06 t/m 6,06 meter breed. Bij bredere terrasoverkappingen worden ze aan elkaar gekoppeld door middel van een koppelstuk. De diepte van de terrasoverkappingen is mogelijk vanaf 2,5 t/m 4,0 meter. Hierbij verspringt de diepte telkens met een halve meter.

Aantal staanders

Door het gebruik van sterk aluminium en een versteviging in de goot is het mogelijk om een grote overspanning op twee staanders te behalen. Bij een terrasoverkapping met polycarbonaat dak is de maximale overspanning op twee staanders 6,06 x 3,0 meter en bij een glazen dak 6,06 x 2,5 meter.

Ook interessant