Verleng de zomeravond onder de terrasoverkapping

3 juli 2017 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Verleng de zomeravond onder de terrasoverkapping
Hoewel wij de laatste paar weken behoorlijk hebben kunnen genieten van warm zomerweer, is dat in ons land niet altijd mogelijk. Ons klimaat kan behoorlijk wisselvallig zijn. Heb je net de tafel gedekt om lekker buiten te eten, vallen de eerste spetters alweer. Of je kijkt naar buiten en ziet een stralende zon, maar zodra je buitenkomt waai je bijna uit je tuin. Wij Nederlanders staan er misschien om bekend graag te klagen over het weer, veel liever genieten wij van buiten zitten. Dé oplossing om droog op je terras te zitten, ondanks de miezerregen, is een terrasoverkapping. Met een zijwand op de kant waar de meeste wind vandaan komt, kun je nog vaker genieten van het buiten zijn. En begint het ’s avonds snel af te koelen? Verleng de zomeravond onder de terrasoverkapping, want daar blijft de warmte langer hangen. 

Onder de terrasoverkapping: hout of aluminium

Een terrasoverkapping staat in weer en wind buiten, dus moet gemaakt zijn van materialen die daarvoor geschikt zijn. Kies je voor een houten overkapping, dan moet je denken aan geïmpregneerd hout of (Europees) hardhout. Wil je liever een iets modernere of strakkere overkapping, dan is aluminium een uitstekend materiaal, al dan niet gecoat. Met een dak en eventuele zijwanden van glas blijft je terras lekker open en licht. 

Verleng de zomeravond onder de terrasoverkapping

Onder de terrasoverkapping uit de zon

Schijnt de zon toch te uitbundig en wordt het te heet onder de overkapping op je terras, dan creëer je eenvoudig een schaduwplek met geïntegreerde zonwering. Deze kan zowel op of onder het dag gemonteerd worden. Helemaal luxe is het automatische besturingssysteem voor je zonwering. Met het besturingssysteem kun je de zonwering geheel automatisch aansturen, ingesteld op de gewenste temperatuur, lichtsterkte, windsterkte en neerslag. Het weerstation is draadloos verbonden met het bedieningspaneel.

Verleng de zomeravond onder de terrasoverkapping

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo