De terrasoverkapping is totally hip!

21 oktober 2016 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
De terrasoverkapping is totally hip!
Loungen is hot èn cool. Zeg nu zelf, wie bedient zich niet van dit kittige werkwoord? Maar wat betekent het? Je in een sfeervolle uitgaansgelegenheid neervlijen op een makkelijke bank met een stevig glas whisky, prosecco mag ook. Terrasoverkappingen zien er almaar hipper en leuker uit. Net zoals de oude parasol is vervangen door een strakke umbrella en de krakkemikkig tafel draagt nu een merknaam van een gehypte ontwerper.

Aan het zwembad tintelt sfeervol ledlicht en in de tuin keuvelen we onder een ontworpen gevlochten shelter. Nerveus gestileerde ligstoelen mogen niet ontbreken en ziteilanden evenmin. De terrasoverkapping krijgt stilaan allures van de stijlvolle hedendaagse woning die er ook op uitgeeft. Nog heerlijker als je in een warm land woont want onze zomers zijn meestal maar zo en zo. Het zwembad is meer afgedekt dan open. Maar toch die terrasoverkapping die zo roept en wenkt en waar je zoveel leuke dingen mee kunt aanvangen. De terrasoverkapping is een volwaardige recreatieruimte geworden.

De terrasoverkapping is totally hip
Tuinmaximaal

Very dry Martini

Aan de inrichting van de terrasoverkapping hangt meer en meer een trendy tintje. Waar het outdoorloungen vandaan komt, daarover lopen de meningen uiteen. Een veelgehoorde theorie grijpt terug op de populariteit van chique hotels ingericht door designgrootheden als Anita Hempel of Philippe Starck. Lobby en buitenterras zijn er meestal een belevenis. Het Marina Bay Sands Hotel in Signapore met zwembad op dak is zo'n belevingsvolle buitenruimte, totally hip. Alles is er belevenis. Loungen in de buitenruimte is je vermaken in een smaakvolle omgeving met veel makkelijke banken liefst modulair configureerbaar. Een plek om te chillen by day and by night. Very dry Martini of een glaasje champagne in de hand, sushi mooi gedrapeerd op de lage bijbehorende salontafel. Een beetje bijpraten met je vrienden. Stijlvol en vooral heel relaxed. De terrasoverkapping als het perfecte kader voor dansende elegantie en vooral van mooie mensen. Verleiding, gastronomie, een goed gesprek gelardeerd met hartstochtelijke jazzklanken of softe deephouse. Het kan en mag. Jawel, het hoort er tegenwoordig bij. Je proeft de smaak en ambiance van ongerepte kommerloosheid. Luisteren in stilte onder een smaakvolle parasol terwijl ineens een lieve lach zich in de avond ontrolt. Zalig toch die zwoele hitte die als warme thee over je heen loopt?

De terrasoverkapping is totally hip
Tuinmaximaal

Leisure and pleisure

Wie de tegen weer en wind toch de natuur aan zijn tenen wil laten kriebelen, komt met een leuke en comfortabele terrasoverkapping goed weg. De markt heeft op dat vlak heel wat te bieden. U ben aan verwenning toe? Laat u gaan! Leisure and pleisure, comfort op maat met licht en een deuntje erbij.
Met een elegante terrrasoverkapping kan je alle kanten op. Gecombineerd met een geïntegreerde windvaste, waterdichte maar lichtdoorlatende dakzonwering is een leuke zomerkamer gauw gemaakt. Technisch zijn ze vaak vernuftig. Zo verdwijnt regenwater via regenpijp in de verticale kolommen. Als de zon schijnt is er het heerlijke gemak van roteerbare aluminium lamellen, u bepaalt zelf hoeveel zon uw wenst. Het dak kan u waterdicht afsluiten als een malse zomerbui uw pret probeert te bederven. Valt de avond dan schakelt u gewoon de geïntegreerde verlichting aan. Begint het frisjes te worden, geen nood verwarmingselementen zijn perfect te voorzien. Zelfs uw geliefkoosde muziek klinkt soft and gently dankzij de geïntegreerde flat panel speakers. Om de terrasoverkapping te personaliseren zijn er zijelementen op de markt zodat u eindeloos kan combineren.

U wilt een tip? Surf eens naar Tuinmaximaal u ontdekt alles wat u moet weten over terrasoverkappingen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo