Tuinmeubels

Dit zijn de tuintrends van het najaar 2018

Dit zijn de tuintrends van het najaar 2018
Hoewel de zomer nog in volle gang is en menigeen druk bezig is met het bijhouden van de tuin, kunnen we nu al kijken naar de tuintrends van aankomend najaar. Ook in de herfst en in de winter gaat het tuinleven immers gewoon door! Er niets fijner om eind september of de maand oktober nog een indian summer gevoel te hebben. Daarom zien we voor deze herfst verschillende zomerse trends die gewoon door worden gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tropisch tintje aanbrengen in je tuin door het gebruik van rotan of rieten meubels? Online scoor je dergelijke tuinmeubels altijd voor een prikkie met aanbiedingen en kortingscodes, helemaal nu het zomerseizoen tot een einde loopt. In dit artikel lees je meer over dé tuintrends van het najaar van 2018.

Modern tintje

Een hele opvallende tuintrend is de trend met een modern jasje. Al jaren zijn we verliefd op strakke en moderne inrichtingen, waar zouden we dit niet doortrekken naar onze tuinen? Eerder dit jaar zagen we al dat de tuin een verlengde is van ons dagelijks leven. Steeds vaker bevinden we ons buiten, in de natuur maar ook in eigen tuin. Daarom is het van groot belang dat je van je tuin een fijne plek maakt. Ben je dol op modern en stijlvol? Dan is deze trend wat voor jou. Bij de moderne tuinen zien we bijvoorbeeld veel het gebruik van verticale tuinen terug. Deze trend is ideaal wanneer je over een klein oppervlak beschikt, maar wel iets moois en groens van je tuin wilt maken. Daarom zijn verticale tuinen ook perfect voor balkons! Dit soort verticale bakken met groen combineren we massaal met strakke meubels en accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van veel steen en grind, waar grijstinten een grote rol spelen. In de moderne tuin staan planten niet per se centraal; het is meer een plek waar je tot rust kunt komen in je dagelijkse drukke leven. Probeer hierbij te combineren met verschillende rustige kleuren zoals (licht)grijs, (room)wit of een pastelkleur.

Exotische prints

Zowel in het interieur als in het exterieur zien we de groene, natuurlijke trend terug. Bij je tuin ligt de nadruk op meubels en planten die nog net iets exotischer zijn dan de jungle-achtige inrichting van je woning. Hierbij kan het eigenlijk niet gek genoeg: de trend van wilde planten en bloemen staat bijvoorbeeld centraal bij grote tuinen. Natuurlijk kun je zelf ook een jungle vibe maken door palmen te plaatsen, fakkellelies in de grond te stoppen en door het toevoegen van leuke exotische details. Bij deze trend zien we het gebruik van rotan, riet en hout namelijk veelvuldig terug. Dit kun je gebruiken in de tuinmeubels, maar ook in de decoratie van je tuin. Kies bijvoorbeeld voor afrastering van riet of voor een mooi houten terras. Gaat deze trend alleen maar over groen? Zeker niet: het gebruik van felle kleuren wordt juist benadrukt en dan voornamelijk in de tuinkussens en details. Hang bijvoorbeeld kleurrijke lampionnetjes op, plaats fakkels in de tuin en kies voor mooie gekleurde hangmat. Wie zei dat je pas op vakantie een vakantiegevoel kunt krijgen?

Je eigen moestuin

Is het nou gekomen door de ludieke moestuintjes-actie van de Albert Heijn of zijn we allemaal ineens verslaafd geraakt aan het planten van je eigen kruiden, groenten en fruit? Wat de oorzaak ook is, feit is dat moestuintjes en zelfs indoor moestuinen hip zijn. We ontdekken steeds meer dat eten uit eigen tuin veel geld kan besparen, dat het leuk is om te doen én dat het gezond is. Je weet immers zelfs wat je wel of niet over je plantjes spuit, iets waar je bij fruit of groente uit de supermarkt nooit zeker van bent. Online en in fysieke winkels vind je ook steeds vaker en steeds meer spullen om te tuinieren en om je moestuin te onderhouden. Dit maakt het niet alleen toegankelijker, maar ook nog een stuk leuker. Beschik je over een balkon? Dan kun je een moestuin creëren door een klein kasje te plaatsen of door grote bakken met grond aan het balkon te hangen. Zo kun je alsnog genieten van je eigen gekweekte groente en fruit!

Natuurlijk zijn er nog véél meer trends voor je tuin te vinden. Het belangrijkste is dat je kiest voor meubels en planten die het beste bij jou/jullie en bij het huis passen. Heb jij nog leuke of interessante tuintips? Laat het ons weten in een bericht onder dit artikel.