5 tips bij het kopen van een tuinset

4 augustus 2017 Bron: Bouw & Wonen
5 tips bij het kopen van een tuinset
In de loop van de zomer komt het vaak voor dat een tuinset versleten raakt. Tenslotte wordt het in deze periode het meest gebruikt. Begin jij door de stoelen te zakken, staat de tafel angstwekkend te wiebelen of zijn de kussens compleet verschimmeld? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een mooi nieuw tuinset. Dat is nogal een uitgave, dus is het verstandig om hier van tevoren even goed over na te denken. Hier vind je 5 tips bij het kopen van een tuinset, die je heel wat geld kunnen besparen!

1. Meet je beschikbare ruimte

Er zijn natuurlijk tuinsets in alle denkbare soorten en maten. Vooral afmetingen zijn erg belangrijk in de tuin. Heb je een heel grote tuin, dan kan een klein tuinset een vreemd contrast geven. Anderzijds is het natuurlijk helemaal niet handig als je nieuwe loungebank niet op het terras blijkt te passen. Meet dus altijd eerst de beschikbare ruimte en kijk in de tuin welke afmetingen het beste zouden passen.

2. Kies het soort tuinset

Nu ga je uitzoeken welk soort tuinset je eigenlijk wilt. Er zijn heel veel tuinsets. Van een simpel stel plastic stoelen met tafel tot een compleet loungeset. De reden waarom je eerst gaat meten wat past vóórdat je dit gaat doen, is omdat soms bepaalde soorten tuinsets worden uitgesloten. In een klein tuintje past bijvoorbeeld geen grote loungeset. Andersom zou een heel klein tuinsetje in een grote tuin ook niet op zijn plaats zijn.

3. Heb je opbergruimte?

Een loungeset en plastic tuinmeubels hoeven niet perse naar binnen als het kouder wordt. Maar bij stoffen tuinstoelen is dat zeker wel aan te raden. Ook kussens en dergelijke moeten naar binnen. Heb je een grote opbergruimte, dan lukt dat wel. Heb je geen of weinig ruimte, dan zul je op zoek moeten naar meubels die goed bestand zijn tegen winterweer en waar je weinig of geen kussens bij nodig hebt.

4. Let op de stijl van je tuin

Is jouw tuin super modern ingericht, dan zoek je natuurlijk een tuinset met een mooie moderne look. In een natuurlijke of landelijke tuin kies je sneller voor natuurlijke materialen, zoals rotan of bamboe. En heb je een minimalistische of onderhoudsarme tuin, dan zijn betonnen tuinmeubels het overwegen waard. Het is dus sterk afhankelijk van de stijl van je tuin welk soort meubels er goed bij past.

5. Stel je budget vast

Stel het budget vast dat je maximaal wilt uitgeven voor een tuinset en hou je hieraan. Het heeft natuurlijk weinig zin om een budget te stellen als je er overheen zou gaan. Zoek dus binnen je budget naar de opties. Vaak vind je leuke aanbiedingen (kijk bijvoorbeeld regelmatig in de folders!) of krijg je in de winkel korting. Dit kan je helpen bij het maken van een goede keuze.

Bij tuinsets geldt dat de prijs niet zo heel veel zegt over de kwaliteit van de meubels. Het gaat er vooral om waar je de meubels vandaan haalt. Zo zijn er veel internetbedrijven die tuinsets van slechte kwaliteit aanbieden. Hou dus goed in de gaten waar je je nieuwe tuinset vandaan haalt. Doe je dat online, dan bij voorkeur bij een webshop die ook een offline winkel bij jou in de buurt heeft. Dan kun je altijd gemakkelijk terug naar de winkel als er iets met je product aan de hand is. Zo kun jij relaxt genieten van je nieuwe tuinset zonder dat je je daarover zorgen hoeft te maken!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo