Tuinmeubels

De voorjaarsschoonmaak voor tuinmeubelen

Door het lekkere weer van de afgelopen dagen en doordat ook de vooruitzichten goed zijn, kunnen de tuinmeubelen weer naar buiten! Je kunt weer heerlijk genieten in de tuin van het beginnende zonnetje. Misschien lekker met een kopje koffie of een ontbijtje of met een lekker boek. Gewoon eventjes doen alsof het vakantie is en puur ontspannen. Dat is goed voor je. Hieronder volgen tips voor het schoonmaken van de meubelen. Je wilt immers een genieten en ontspannen in een schone omgeving.

Vlechtwerk

Tuinmeubelen van vlechtwerk kunnen het beste worden schoongemaakt door de viezigheid tussen de draden te behandelen met een niet schuimende zeep. Schuimende zeep is niet verstandig, omdat het sop dan tussen de draden blijft zitten. Breng de niet schuimende zeep aan, laat deze eventjes intrekken en spoel af met water.

De voorjaarsschoonmaak voor tuinmeubelen

Aluminium

Het onderhoud van aluminium meubelen is relatief simpel. Door de meubelen te reinigen met een niet-agressief reinigmiddel blijft de kwaliteit intact. Wel is het verstandig om vogelpoep tijdig te verwijderen, dit zorgt er namelijk voor dat het lak van de tuinmeubelen kan beschadigen.

Staal

Staal is nog makkelijker in onderhoud dan aluminium. Door de dikke coating van het staal wordt dit niet blootgesteld aan de buitenlucht. Daarom is af en toe een lauw sopje voldoende.

RVS

RVS is de afkorting voor roestvrij staal en bestaat uit een combinatie van stoffen. Doordat RVS geen coating heeft, kunnen kleine roestpuntjes op de meubelen ontstaan, vliegroest genaamd. Als deze nog niet ontstaan zijn, kun je dit voorkomen door een speciale RVS roestspray. De behandeling van deze roestpuntjes kan door het gebruik van een RVS reiniger.

Kunststof

Ook kunststof tuinmeubelen vereisen niet veel onderhoud. Om vuil te voorkomen kun je ze in spuiten met een speciale 'protector'. Dit zorgt ervoor dat vuil minder snel intrekt en de meubelen zijn zo makkelijk schoon te maken. Door middel van speciale reinigmiddelen kun je er voor zorgen dat de meubels er weer zo goed als nieuw uitzien.

Advies

Mocht je nog vragen hebben over de reiniging van tuinmeubels, dan kun je bij de betere tuincentra en webshops terecht. Ze geven vaak passend advies, precies afgestemd op de meubelen die zij verkopen.

Ook interessant