Je tuin sfeervol inrichten met een tuinbank

15 maart 2017 Bron: Bouw & Wonen
Je tuin sfeervol inrichten met een tuinbank
Een mooie tuinbank kan de sfeer in de tuin een heel stuk beter en gezelliger maken. De tuinbank matcht naadloos met de stijl van de tuin en geeft nét dat beetje extra dat nodig is om het echt gezellig te maken. Geniet van het zonnetje samen met je vrienden of gebruik de tuinbank alleen voor de sier om de tuin mooier te maken. Een tuinbank is een onmisbaar onderdeel bij het inrichten van je tuin!

Een romantische uitstraling

Wil je jouw tuin een romantische uitstraling geven? Dan is een perfecte tuinbank hier hét middel voor. Je kunt de bank neerzetten in een knus en beschut hoekje of hem zetten onder een romantisch begroeide pergola. Het toppunt van romantiek is natuurlijk een tuinbank met trellis, zodat er ook planten tegen de bank zelf aan kunnen groeien. Kies voor romantische planten en bloemen in dit deel van de tuin, zoals (klim)rozen.

De perfecte oplossing voor de moderne tuin

De moderne tuin wordt gekenmerkt door strakke lijnen en duidelijke afscheidingen. Kleinere moderne tuinen zijn vaak volledig betegeld, grotere tuinen hebben meestal een grasveld met duidelijke borders en strakke paden. Een moderne tuin loopt altijd gevaar om een tikje saai te zijn als je verder niets toevoegt. Een moderne tuinbank kan dan net het verschil maken tussen een saaie tuin of een gezellige en sfeervolle tuin met moderne uitstraling.

Een tuinbank voor de onderhoudsvrije tuin

De onderhoudsvrije tuin heeft natuurlijk ook een zitplaats nodig. Ook hier kun je gaan voor een tuinbank, maar dan moet deze uiteraard ook onderhoudsvrij zijn. Dit bereik je door te kiezen voor een tuinbank van beton of van bijzonder robuust hout, zoals Douglas. Dit hout hoef je in principe nooit te bewerken en de bank is dus (op een jaarlijkse schoonmaakbeurt na) onderhoudsvrij. Er zijn vrij veel tuinbanken die weinig onderhoud nodig hebt, maar de meeste ‘gewone’ houten tuinbanken zullen wel elk jaar moeten worden gebeitst.

De luxe loungebank

Wil je graag een wat luxere versie van de tuinbank, dan ga je voor een loungebank. Deze bank is over het algemeen groter en voorzien van comfortabele zachte kussens. Een loungebank maakt de tuin bijzonder gezellig en uitnodigend en creëert de ideale plaats om gezellig koffie te drinken of van het zonnetje te genieten. Deze heerlijk relaxende tuinbank wordt vaak als complete loungeset aangeschaft, met bijbehorende tuinstoelen en tuintafel.

Om extra sfeer in de tuin te krijgen, is een tuinbank ideaal. Hij zorgt voor meer gezelligheid en maakt de tuin open en uitnodigend. Je kunt er elke sfeer mee oproepen die je maar wenst. Zo kun je er bijvoorbeeld een prachtig romantisch hoekje mee creëren of maak je de tuin minder saai en strak door te kiezen voor de juiste tuinbank. Welke bank vind jij het mooist?

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo