Meubelen

Je woonkamer met steigerhout inrichten

Je woonkamer met steigerhout inrichten
Steigerhout is dé trend als het gaat om meubels. Tot ongeveer tien jaar geleden werd steigerhout eigenlijk gezien als een goedkoop restproduct dat nauwelijks gebruikt werd. Totdat het hout ineens razendsnel populairder werd om te gebruiken in de tuin, bijvoorbeeld om overkappingen of tuinmeubels van te maken. Sinds enkele jaren is het hout ook steeds meer in het interieur terecht gekomen. Zo zijn er steigerhouten bedden, steigerhouten bureaus en steigerhouten kasten. Ook zijn er allerlei prachtige meubels voor de woonkamer. Je kunt tegenwoordig je hele woonkamer met steigerhout inrichten!

Steigerhouten tafel

De steigerhout-rage is begonnen met tuintafels. Bijzonder sterk, goed bestand tegen het weer en een ideale manier om resthout opnieuw te gebruiken. Tegenwoordig zijn er echter ook steigerhouten eettafels. Prachtige, sterke, robuuste tafels die tegen een stootje kunnen. Ze zijn uiteraard goed afgewerkt, geschuurd en gelakt zodat ze keurig passen in je interieur. Een steigerhouten tafel is een absolute must-have als je je woonkamer met steigerhout gaat inrichten.

Steigerhouten salontafel

Ook salontafels worden steeds vaker gemaakt van steigerhout. Ze zijn daardoor niet alleen erg mooi, maar ook bijzonder sterk en zwaar. Ze zijn ideaal als je kinderen hebt, want krassen en beschadigingen zie je nauwelijks op dit steigerhout. Je kunt de steigerhouten salontafel in vrijwel elke vorm krijgen die je hebben wilt, van de klassieke ronde salontafel tot moderne rechthoekige tafels. Let wel altijd op dat het hout van je nieuwe meubels een FSC-keurmerk heeft, waarmee wordt aangegeven dat het hout afkomstig is uit duurzame houtbouw.

Steigerhouten salontafel

Steigerhouten TV-kast

Als je de woonkamer gaat inrichten met steigerhout, is het het mooist als je alleen items kiest die goed bij elkaar passen. Er zijn bijvoorbeeld complete woonkamer-sets verkrijgbaar. Maar uiteraard kun je de meubels ook los van elkaar kopen, wat vooral handig is als je niet in één keer een groot bedrag te besteden hebt. Een steigerhouten TV-kast is in elk geval een prachtig item in je woonkamer en vormt een echte eye-catcher.

Steigerhouten TV-kast

Steigerhouten boekenkast of buffetkast

In een grote woonkamer is het ook mooi om een boekenkast of buffetkast neer te zetten. Uiteraard wil je ook deze het liefst in dezelfde stijl houden. Gelukkig is ook dat geen probleem: ook boekenkasten en buffetkasten worden gemaakt van steigerhout. Deze kasten kun je goed combineren met allerlei soorten behang en verschillende kleuren. Lees ook meer over kleur- en behangadvies voor het vinden van de perfecte combinatie.

Steigerhouten boekenkast of buffetkast

Je woonkamer in steigerhout inrichten geeft je interieur een stoere en robuuste look. Het steigerhout wordt dan ook in allerlei huishoudens toegepast. Dankzij de strakke en gladde lijnen zie je steigerhout in de minimalistische en moderne stijl, maar dankzij de zichtbare houtnerf en boeiende kleur wordt het ook toegepast in de landelijke woonstijl. Ook komt steigerhout voor in de industriële woning, maar dan is het hout meestal ongeschaafd en hebben de meubels een wat minder gladde uitstraling. Kortom: in vrijwel elke interieurstijl kun je je woonkamer inrichten met allerlei prachtige steigerhouten meubels!

Ook interessant