Aan tafel met ecologische meubelontwerpers

  BE   28 april 2016 Bron: Global image
Een vijftal jaar geleden broedden Mascha Beekmans en haar partner op het idee om een eigen meubellijn te ontwikkelen op basis van gerecycleerde houtsoorten. Hoewel geen van beiden een parcours in de interieurwereld had afgelegd, is hun merk PURE Wood Design intussen uitgegroeid tot een internationaal succesverhaal. Met hun nieuwste realisatie bewijzen ze nogmaals dat duurzaam design perfect te rijmen valt met eigentijdse woontrends: ĎNordlandí en ĎFinnmarkí zijn stoere, industriŽle tafels vervaardigd uit gesnipperde houtvezels.

Het Belgisch bedrijf PURE Wood Design ontstond in 2013 vanuit een intense passie voor wonen. ďWe zijn fervente interieurliefhebbers, altijd op zoek naar iets bijzonder en konden niet helemaal vinden wat we zochten. We zochten bepaalde afmetingen, bepaalde materialen, maar je komt heel vaak uit bij de standaard. Zo kregen we het idee om het zelf te gaan makenĒ, vertelt Mascha Beekmans.

PURE Wood Design gebruikt Ė de naam zegt het zelf - pure materialen: doorleefd, beleefd, belopen en gebruikt Ö. met karakter ťn een verhaal. Zo gaat het ontwerpersduo aan de slag met gerecycleerd steigerhout, oude wagondelen en gekleurd sloophout uit karakteristieke gebouwen. Met deze materialen worden bijzondere en stijlvolle binnen- en buitenmeubelen en woonaccessoires gecreŽerd. Sobere en functionele ontwerpen vormen de basis, aangevuld met stoer staal in uiteenlopende kleuren en warme houttinten. Bovendien kan alles op maat gemaakt worden.

Aan tafel met ecologische meubelontwerpers

De duurzame meubels zijn 100% van Belgische makelij en het atelier bevindt zich op eigen bodem (Overpelt) maar PURE Wood Design bewandelt ook een internationale piste! ďMomenteel is BelgiŽ is nog de belangrijkste afzetmarkt maar in Nederland is PURE Wood Design aan een sterke opmars bezig. Bovendien zijn we in Duitsland al bijzonder sterk vertegenwoordigd. Het is de afgelopen vijf jaar zo ontzettend snel gegaan, van tevoren had ik nooit gedacht dat we nu hier zouden staan. Het is echter belangrijk dat we meegroeien met wat er om ons heen gebeurt en dat we ons als merk blijven ontwikkelenĒ, aldus Mascha Beekmans.

Daarom lanceren de meubeldesigners ook regelmatig nieuwe producten. Dat PURE Wood Design zich vooral toespitst op tafels tonen ze met hun laatste creaties: ĎNordlandí en ĎFinnmarkí. Deze unieke tafels van gesnipperde houtvezels zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en kleuren.

'Nordland' industriele tafel chipwood/stalen frame recht

(Prijs: vanaf 565 euro)

Nordland industriele tafel chipwood/stalen frame rechtStoer, industrieel of een tikkeltje chique? Met deze tafel van gesnipperde houtvezels creŽer je de stijl die het beste bij jou past. Afgewerkt in een aantal prachtige kleuren en voorzien van een fijn stalen onderstel.
De tafel van chipwood is verkrijgbaar in verschillende afmetingen (maximaal 240 cm). De dikte van het tafelblad is 4 cm. Het tafelblad is gemaakt uit 1 geheel en kan in verschillende kleuren worden geleverd: industrieel wit, beton grijs of koolzwart. Het tafelblad is afgewerkt met een dubbele zijdeglans vernis. Het onderstel is verkrijgbaar in verschillende kleuren poedercoating: mat zwart, mat wit, mat donkergrijs of ruwstaal.

'Finnmark' industriele tafel chipwood/stalen frame gedraaid

(Prijs: vanaf 565 euro)

Finnmark industriele tafel chipwood/stalen frame gedraaidIndustrieel, bijzonder stijlvol en toch een tikkeltje robuust? Deze industriŽle tafel is gemaakt van gesnipperde houtvezels van 4 cm dikte. Afgewerkt in een aantal prachtige kleuren en voorzien van een bijzonder vormgegeven onderstel.
De tafel van gesnipperde houtvezels is verkrijgbaar in verschillende afmetingen (maximaal 240 cm). De dikte van het tafelblad is 4 cm. Het blad steekt aan elke zijde 10 cm over het frame.

Het tafelblad is gemaakt uit 1 geheel en kan in verschillende kleuren worden geleverd: industrieel wit, beton grijs of kool zwart. Het tafelblad is afgewerkt met een dubbele zijdeglans vernis. 

Het onderstel bestaat uit gedraaide stalen poten, verkrijgbaar in verschillende kleuren poedercoating: mat zwart, mat wit, mat donkergrijs of ruwstaal.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo