Lekker beton, lekker leven

16 februari 2017 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Lekker beton, lekker leven
Beton is nog nooit zo in geweest. Le Corbusier, betonman bij uitstek, draait zich nu genoegzaam om en kijkt wellicht glimlachend naar de nieuwste betoninnovaties. Wat men vandaag vermag met beton tart de verbeelding. Beton aanmaken is pure alchemie en wetenschap. We maken graag de vergelijking met wat Satunrus uitspookte met lood in de hoop goud tevoorschijn te toveren. Zo erg is het niet met beton, maar de mogelijkheden zijn legio. Puur functioneel zijn er de betonpoeren, goed als fundament voor een houten buitenhuis om maar wat te zeggen.

Outdoor living neemt een steeds belangrijkere rol in ons leven. De buitenruimte is een oord van recreatie en huiselijk geluk. Zoveel mogelijk tijd doorbrengen in de tuin is een lust voor lijf en leden. Maar ook voor ons mentaal welzijn. U-elementen zijn uitermate geschikt als tafeltje en mocht u zijn uitgekeken op de elementen dat kunt u het als een bak voor brandhout of als opslag voor buiten speelgoed van de kinderen gebruiken.

Inderdaad met beton geniet u van het leven.

L-elementen voor het juiste project

Omdat u natuurlijk een bepaalde sfeer in uw tuin of bedrijfstuin voor ogen heeft, kunt u bij Betondingen kiezen uit verschillende kleuren L-elementen, van donkergrijs (bijna blauw) tot lichtgrijs, zodat deze perfect passen bij de tuin of het bedrijfspand. Ook zijn er verschillende groottes L-elementen verkrijgbaar, van bijvoorbeeld 800 mm hoog, maar ook 400 mm hoogte. Dat geldt ook voor de verschillende L-elementen voor in de hoek. Let wel: een deel van de L-elementen zal onder de grond verdwijnen voor stevigheid, houdt u daar rekening mee bij het uitzoeken van de juiste hoogte van L-elementen voor uw project.

Betonnen meubels? Ja betonnen meubels!

Wat het arsenaal betondingen betreft kunnen we wel eindeloos doorgaan. Het gamma is ook zo breed en gevarieerd. Wat had u gedacht van betonnen meubels? U leest het goed. Meer dan ooit zijn meubels van beton eyecatchers in de hedendaagse woonambiance. John Pawson, de Engelse architect en vormgever, is er de pleitbezorger van. Tuinmeubels van sierbeton, zoals betonnen tuinbanken, krukjes en tuintafels zijn inmiddels ingeburgerd en vormen een stoere aanvulling in uw tuin. Maak uw eigen tuin helemaal af en laat als het ware uw tuin een verlengstuk van uw woonkamer of terras zijn. Uiteraard moeten meubelen voor buiten in de tuin aan andere voorwaarden voldoen dan de comfortabele meubels voor in huis. Ze moeten tegen stof en nattigheid trotseren.

U kunt de betonnen meubels het hele jaar buiten laten staan zodat u zomer en winter geniet van de frisse lucht en het zalige buitenleven. Liefste zomer, we zijn er helemaal klaar voor. Nog een goeie tip. Surf eens naar betondigen.be. Je weet niet wat je ontdekt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo