Terras en oprit

Hoogteverschil in je tuin? Keerwanden lossen het op

Je wilt je tuin eens flink op de schop nemen en eindelijk dat terras maken achterin de tuin, zodat je op zomeravonden nog tot laat van de zon kan genieten. Het probleem echter is het schuin aflopen van je tuin. Met keerwanden los je dit probleem gemakkelijk op. Een keerwand wordt gemaakt van een betonnen L-vormig element met een lange en een korte zijde.

Voor elk hoogteverschil de juiste maat

L- elementen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en in verschillende maten. Hoeveel hoogteverschil je ook op wilt vangen er is altijd een juist element te vinden. De lange zijde van het element wordt het muurtje en de korte zijde verdwijnt onder de grond. Voor veel hoogteverschil zijn er L- elementen met een lange zijde van 100 centimeter, de kleinste heeft een hoogte van 40 centimeter. De elementen zijn gemakkelijk aan elkaar te bevestigen met voegmiddel, zoals bijvoorbeeld kit. De ophoging werk je aan de zijkanten netjes af met L- elementen in hoekvorm.

Benut de ruimte van je tuin optimaal

Met keerwanden bij betondingen.nl creëer je meer ruimte in je tuin. Waar voorheen door het schuin aflopen van je tuin geen plek was voor een terras, staat nu een heerlijke loungebank op je te wachten. Door het hoogteverschil op te vangen benut je je tuin optimaal.

Bekleed de keerwand in de sfeer van je tuin

Past de uitstraling van de L- elementen niet bij je tuin dan kunnen ze aan de buitenkant eventueel afgewerkt worden met hout of met metselwerk. Liever meer groen in je tuin, bekleed ze dan met hang- of klimplanten.

Meerdere gebruiksmogelijkheden

L- elementen kunnen nog op veel andere manieren worden gebruikt zoals het maken van plantenbakken en vijvers. Creëer eenheid in je exterieur door zowel voor de muur van je ophoging als voor je plantenbakken dezelfde kleur beton te kiezen. Zo wordt je tuin mooi één geheel, wat rust schept.