Terras en oprit

Plannen voor een nieuwe tuin? Maak gebruik van U-elementen!

Plannen voor een nieuwe tuin? Maak gebruik van U-elementen!
Plannen voor een nieuwe tuin of op zoek naar net een paar andere details? Met kant en klare betonelementen is heel veel mogelijk. Elementen van beton zijn eenvoudig te stapelen of tegen elkaar aan te zetten waardoor je snel een tuinmeubel, plantenbak of een opslagplaats voor kachelhout maakt. Momenteel zijn het meest verkocht de zogenaamde L- en U-elementen van Betondingen.nl. Het fijne van een tuin inrichten met betonelementen is dat ze onderling goed zijn te combineren met aan- en bijpassende traptreden, amsterdammertjes, plaveisel of grondkeringen.

Onderhoud beton

Door de vochtige weersomstandigheden in onze lage landen kan het voorkomen dat je last krijgt van witte uitslag op de u-elementen, zogenaamde kalkuitbloei. Dit is kalk die vrijkomt gedurende het productieproces en wordt veroorzaakt door de reactie van cement en water. Dit kom je alleen tegen op nieuw beton en verdwijnt vanzelf. Op den duur krijgen ook betonblokken, net als natuursteen, een mooie verweerde kleur.

Wil je dat betonnen stenen en elementen de kleur behouden die ze van de fabriek hebben gekregen kan je ze het best behandelen met een speciale kleurcoating of een impregneermiddel. De kleurcoating zal de u-elementen beschermen tegen de verbleking door zonlicht en het impregneermiddel voorkomt aanhechting van algen en mossen. Meer weten over betonnen tuinelementen en het onderhoud ervan? Kijk op betondingen.nl

U-elementen van beton

Ook interessant