Verlichting

Licht in de tuin: sfeervol en veilig

Licht in de tuin: sfeervol en veilig
Nostalux
U wilt een sfeervol verlichte tuin? Maak dan een goed verlichtingsplan op. Bij buitenverlichting of tuinverlichting moet rekening gehouden worden met functionele verlichting, sfeer- en accentverlichting. Natuurlijk is er ook een esthetisch randje want uw tuin ziet er een stuk aangenamer uit als de avond valt.

In dit verhaal is het de kunst om tot een evenwichtige tuinverlichting te komen. Het is absoluut geen luxe om hiervoor specialisten aan te spreken. Het opmaken van een lichtplan is een kiese zaak.

Bekabeling

Laat u een nieuwe tuin aanleggen, maar u heeft nog geen budget voor tuinverlichting, wees dan voorzienig en leg dan alvast de kabels. U hoeft de tuin op een later moment niet overhoop te halen. Noteer de exacte ligging van de kabels en bewaar deze gegevens goed. Het voorkomt dat u bij latere werken in de tuin per ongeluk de bekabeling beschadigt.

Kijk waar functionele buitenverlichting nodig is, bijvoorbeeld bij de voor- en achterdeur, bij de garage of de bergplaats. Traptreden en niveauverschillen in de bestrating ’s verlichten is goed voor de veiligheid. Mijd te felle verlichting. Overdaad schaadt! Creëer contrasten om tot een sfeervoller lichtpalet te komen.

Stem de sfeer van de tuinverlichting af op het karakter van uw tuin. Dit geldt zowel voor de armatuur als voor de kleur van het licht. Geel licht is warm en romantisch, wit licht is een stuk kouder.

Visuele effecten

De tuin lijkt visueel een stuk groter wanneer u achterin een lichtpunt plaatst. Ook buitenverlichting langs paden zorgt voor dieptewerking. Door een opvallende struik, boom of bamboe te verlichten, ontstaan er prachtige lichtaccenten. Uiteraard vraagt ook een waterpartij of sculptuur om een sfeervolle buitenverlichting.

Licht is er niet alleen voor de sier, licht biedt ook veiligheid en schrikt inbrekers af. Laat deze door een tijdschakelaar bedienen zodat de verlichting automatisch aan- en uitgeschakeld wordt. Plaats op enkele strategische plaatsen bewegingsdetectoren.

Ruim aanbod

Een mooi verlichte tuin creëert u met moderne tuinverlichting uit het uitgebreide aanbod tuinlampen, sokkellampen, pilaarverlichting en tuinspots. De tuinlampen van Nostalux zijn uniek en getuigen van een trendy design. Of het nu gaat om tuinverlichting of terrasverlichting, het gamma is ruim en divers: diverse stijlen, hoogtes en materialen waaronder graniet, hardsteen, aluminium en RVS.

Topcollectie Tuinlampen

Tuinverlichting past in elke tuin. Voor de moderne landelijke tuin, de industrieel robuuste tuin, de romantische sfeervolle tuin of de strak klassieke tuin. De tuinlampen van Nostalux brengen u vast op een lumineus idee.

Ook interessant