Verlichting

Duurzame buitenverlichting voor in de tuin

Had buitenverlichting vroeger voornamelijk als doel het padje naar de schuur te verlichten, tegenwoordig heeft tuinverlichting daarnaast steeds meer een decoratieve functie. Het uitlichten van een border, boom of kunstwerk schept optisch ruimte en wanneer je meer zicht hebt over je omgeving zit je vaak ook meer op je gemak. Ook al zijn het maar egels of de kat van de buren, iets wat 'daar in het donker' rondscharrelt werkt niet echt rustgevend. Met dat de tuin tegenwoordig ook steeds meer een verlengstuk van onze woonruimte aan het worden is, denk aan een overkapt terras, een veranda aan het tuinhuis of een tuinkamer geen onbelangrijk detail. Maar, en dat is toch iets waar we ook tegenwoordig steeds tegenaan lopen: het kostenplaatje. Een randje grondspots langs het tuinpad of rond de vijver mag er leuk en aardig uitzien, het zijn wel weer extra stroomvreters. Met de huidige energieprijzen eigenlijk ook weer niet echt iets waar je op zit te wachten.

Solarverlichting met ledlampjes

Buitenverlichting op zonne-energie met led lampjes bieden uitkomst. Led lampen hebben maar heel weinig energie nodig om toch nog een relatief grote lichtopbrengst te geven, wat ze ideaal maakt voor de tuin. Nederland heeft namelijk al niet zoveel zonuren. Wanneer je buitenverlichting voor in de tuin vervolgens ook nog eens onder het gebladerte staat of op een permanente schaduwplek, begint een gewone gloei- of buislamp al gauw te protesteren. Daarnaast zijn ledlampjes veel kleiner dan traditionele lampen, waardoor ze ook nog eens in veel decoratievere armaturen verwerkt kunnen worden.

Solarlux buitenverlichting

Een dagje tuin- en buitenverlichting

Natuurlijk kan je bij elke bouwmarkt duurzame en minder duurzame buitenverlichting vinden en ook tuincentra hebben allemaal een afdeling waar je heus wel kunt slagen. Wanneer je echter op zoek bent naar een special item op het gebied van duurzame buitenverlichting voor in de tuin, is er eigenlijk maar een in heel Nederland die alles heeft wat je je maar bedenken kunt: Nostalux buitenverlichting in Hoorn-Noord. Maar liefst 1500 m2 showroom met buiten- en tuinverlichting alsmede alles waarmee je verder je tuin kan verfraaien of het verblijf erin kan veraangenamen. Dus in plaats van een dagje Zweedse meubelboulevard of tuincentra, is het misschien helemaal zo'n gek idee nog niet eens dagje tuin- en buitenverlichting te doen.

Ook interessant