Tuin

Huis en tuin opfleuren met de juiste tuindecoratie

Huis kopen? Check! Tuin aanleggen? Check! Tuinmeubelen uitkiezen? Check! Dan is het tijd om de laatste stap te zetten: je tuin versieren met de nodige decoratiespulletjes. Om tot een geslaagd resultaat te komen, raden wij je aan om de stijl van je tuin af te stemmen op de stijl van je interieur.

Vlamingen hebben al decennialang een overduidelijke voorliefde voor landelijke woningen, van de boerderijtjes van weleer over de fermettes van de jaren 90 tot de huidige nieuwbouwvilla’s in Engelse stijl. Hou jij ook van beige en zandkleur, retro bloemenprints en elegante accessoires? Trek die landelijke stijl dan door naar je tuin en breng het cosy cottage-gevoel helemaal tot leven!

Enkele tips:
  • Houten tuinmeubelen stralen authenticiteit en warmte uit. Vermijd koste wat kost witte, plastic tuinmeubelen.
  • Versier je tuin en terras met originele retrospulletjes, zoals een oude metalen gieter.
  • Kies zowel voor kleurrijke bloemen als kleurrijke decoratie om je tuin die herkenbare romantische toets te geven. Een lichtsnoer met gekleurde lampjes is ideaal voor een feeërieke sfeer!

Doe-het-zelf-decoratie

Handige harry’s en henriëttes voelen zich vast geroepen om hun tuin zelf knap te versieren. Inspiratie nodig? Deze tips helpen je op weg om zelf een origineel plan uit te werken voor je tuindecoratie:
  • Trek je moestuin door naar je terras door een vierkantemetertuintje aan te leggen of door kruiden te kweken in hangende bloembakken.
  • Voor doe-het-zelvers bestaat er geen veelzijdiger recyclagemateriaal dan houten paletten. De mogelijkheden zijn eindeloos: een loungehoek, een plantenmuur, een bijenhotel, een tuinscherm, een opbergrek voor bezems en harken, een fietsenrek…
  • Recupereer glazen bokalen (zoals weckpotten) en maak er bloempotten, vazen, windlichten of andere unieke decoratie van.

Wil je je tuin opfrissen om je bouwgrond aan een betere prijs te verkopen? Geef hem dan eerst een grondige onderhoudsbeurt. Werk eventuele pijnpunten (verwilderde struiken, kapotte hagen, kale perkjes) weg, zodat je de troeven van je tuin extra in de verf zet.

Ook interessant