Terras en oprit

Tips om je terras op te knappen en gezellig te maken

Als het mooi weer is, is het aangenaam vertoeven op een terras. Zeker bij mooi nazomerweer is het terras de ideale plek om van de laatste zonnestralen te genieten vooraleer de winter begint. Enkele tips om je terras op te knappen zodat je optimaal kan profiteren van de zon!

In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat je terras schoon is. Dat wil zeggen dat je het terras moet ontmossen en alle mos, algen, wieren en vergrijzing wegschuren. Dit kan je doen met behulp van een emmer soda of speciale anti-aanslagmiddelen. Ga als volgt te werk:
  • Verwijder losliggend vuil met een schuurborstel
  • Verwijder onkruid. Let erop dat je altijd de wortels van het onkruid wegneemt.
  • Maak een oplossing van water en soda of een anti-aanslagmiddel. Giet deze oplossing op het oppervlak en verwijder de groene aanslag.
  • Een hogedrukspuit kan een handig hulpmiddel zijn om het terras te reinigen.
  • Vul eventueel de schoongemaakte voegen tussen de terrastegels weer aan met speciaal voegzand.

Terrasmeubelen onderhouden

Groene aanslag op terrasmeubilair kan je meestal eenvoudig verwijderen als je op de juiste manier te werk gaat. Om houten terrasmeubelen te reinigen, gebruik je groene zeep en soda. Meng een eetlepel groene zeep en een eetlepel soda met water. Besproei de meubelen met deze oplossing en gebruik een schuursponsje om het sopje te verdelen over de oppervlakte. Nadien met water afspoelen en klaar.

Kunststof tuinmeubelen maak je schoon met groene zeep. Gebruik echter nooit een schuursponsje, want dat laat krassen achter. Spoel na met de tuinslang.

Aluminium en RVS tuinmeubelen reinig je met water en een beetje afwasmiddel. Gebruik geen schuurspons of schuurmiddelen.

Tips voor een gezellig terras

  • Investeer in een goede ligstoel en comfortabel tuinmeubilair. Als je van de zon wil genieten, wil je uiteraard gemakkelijk zitten of liggen. Een bijzettafeltje kan handig zijn om drankjes, boeken, etc. altijd binnen handbereik te hebben.
  • Voorzie een schaduwplekje met behulp van een parasol of een trendy schaduwzeil.
  • Met gezellige verlichting, zoals kaarsen, lampionnen, etc., kan je ook als de avond valt van je terras genieten.
  • Plaats wat leuke bloemen en planten op je terras, het zal er meteen veel aangenamer zijn.

Ook interessant