Terras en oprit

Jadimex importeert unieke, tropische hardhoutsoort Vitex

Het Leuvense bedrijf Jadimex importeert sinds een jaar de tropische hardhoutsoort ‘Vitex’. Dit is een primeur voor de Europese markt. Vitex is een unieke en uiterst stabiele houtsoort die zeer duurzaam is en doet dienst als geknipt designmateriaal voor een mooi terras of moderne gevelbekleding. Volgens Jadimex nog té onbekend bij de vakman, architecten en consumenten.

Ultrasterk en duurzaam

Vitex is een houtsoort afkomstig uit Tropisch Azië (Papoea-Nieuw-Guinea en de Salomonseilanden).
Het sterke hout droogt snel, heeft een fijne nerf en krijgt weinig tot nooit te kampen met vervormingen. Deze stabiliteit is een absolute troef voor vakman én consument want garandeert een mooi resultaat op lange termijn. Ook de duurzaamheid is een voordeel. Het hardhout behoort tot duurzaamheidsklasse 1, wat betekent dat schimmelvorming het materiaal niet aantast en ook termieten geen kans maken. Met Vitex ben je zeker van een kwalitatieve, elegante materiaalkeuze voor het terras of de gevel die voor lange termijn meegaat.

Streling voor het oog

Met Vitex creëer je een strakke look voor je woning. Het kernhout heeft weinig glans en kan verschillende tinten van lichtgeel, grijs, groen- of roze grijs tot (rood/geel) bruin bevatten . Deze lichte tinten zijn uitzonderlijk ten opzichte van andere soorten hardhout die vaak erg donker of net knalrood zijn. Vitex past daarom erg mooi bij andere houtsoorten of materialen. Door zijn parallellen met eikenhout staat het ook mooi naast de trendy eiken bijgebouwen - de hedendaagse, opgewaardeerde tuinhuizen. Met een oliebehandeling zijn ook andere tinten eenvoudig te verkrijgen. Bij het verouderen krijgt het hout een mooie grijze kleur.

Jadimex importeert unieke, tropische hardhoutsoort Vitex

Onderhoud

Hout is nooit onderhoudsvrij, maar Vitex is wel onderhoudsarm. Een poetsbeurt twee maal per jaar is voldoende om het terras schoon te houden. Om de duurzaamheid te garanderen, is het niet nodig om het hardhout te behandelen met speciale producten. De gevelplanken hebben zelfs geen schoonmaakbeurt nodig.

Robuust terras of strakke gevel

Een terras uit Vitex is niet alleen uiterst duurzaam, maar ook ontzettend gebruiksvriendelijk. De planken zijn geschaafd aan alle zijden en de hoeken zijn mooi afgerond. Het hardhout is bovendien splintervrij en dus kindervoetjesvriendelijk. De planken kunnen met een blind bevestigingssysteem geplaatst worden voor een ultramoderne look. Een Vitex terras is een stijlvolle blikvanger in ieder type tuin.

Ook voor gevelbekleding zijn de Vitex planken geschikt. Het tand- en groefsysteem garandeert een mooi resultaat. De lichte kleurschakeringen combineren mooi met verschillende types façadesteen of andere houtsoorten. Vitex oogt strak én warm tegelijk en is een mooie oplossingen voor consumenten die houden van modern met een zachte twist.

Ons hout = milieubehoud

Omdat bosbehoud van groot belang is, heeft Jadimex sinds 2005 een COC nummer waarmee ze FSC® (Forest Stewardship Council) gecertificeerd hardhout kunnen verkopen. FSC® staat garant voor verantwoord en duurzaam bosbeheer.

Ook interessant