Terras en oprit

Batibouw 2016: Nieuwe massieve terrasplank voor intensief gebruik

Op zoek naar een tuinterras dat oogt als een houten terras, maar veel duurzamer, onderhoudsvriendelijker, slipvrijer en eenvoudiger te installeren is? Dan was je bij het Twinson-gamma van Deceuninck al langer aan het juiste adres. Nu ben je dat meer dan ooit. Want Deceuninck lanceert op Batibouw 2016 een nieuwe, hoogkwalitatieve, massieve terrasplank in Twinson, uitermate duurzaam en specifiek ontwikkeld voor intensief gebruik, zoals op bijvoorbeeld commerciële of openbare locaties.

Uniek materiaal

Twinson is een revolutionair materiaal, vervaardigd uit een 100% recycleerbare en PEFC-gecertificeerde grondstof die de natuurlijke ‘look & feel’ van hout combineert met de voordelen van pvc. Aan de basis van Twinson ligt een bijzonder procedé. Bij de productie hecht het pvc zich rondom minuscule houtpartikels van zo’n 500 micron. Het resultaat is een materiaal dat voor 50% uit pvc en voor 50% uit hout bestaat en alle voordelen van beide materialen verenigt.

Ook de nieuwe massieve terrasplank van Deceuninck voldoet aan alle visuele en comforteisen van de hedendaagse architectuur: zij koppelt een warme en natuurlijke uitstraling aan een bijzonder aangename tactiliteit en blinkt daarenboven uit in duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid, slipresistentie en installatiegemak.

Bijzondere troeven

De nieuwe massieve terrasplank van Deceuninck is specifiek ontwikkeld voor intensief gebruikte terrassen zoals op commerciële of openbare locaties. De plank is bijzonder onderhoudsarm en rot- en splintervrij. Schimmelvorming is uitgesloten. Verder is de massieve terrasplank bijzonder slipresistent: ze wordt niet glad, ook niet bij regenweer.

De plaatsing van de massieve terrasplanken gaat bijzonder snel en eenvoudig dankzij het unieke ‘clip and slide’-systeem met gepatenteerde montageclips en dankzij het feit dat de terrasplank zich makkelijk laat be- en verwerken zonder dat daarvoor specifiek gereedschap nodig is. De bevestiging van de nieuwe massieve terrasplank gebeurt volledig verdoken.

Gezien haar massieve samenstelling zet de terrasplank bovendien aanzienlijk minder uit, waardoor de opening tussen de planken minimaal is. Ook het uitwerken van afgeronde vormen is geen enkel probleem. Bijkomende afwerking van de kopse kanten is immers niet nodig.

Nieuwe massieve terrasplank voor intensief gebruik

Ruime keuze

De nieuwe massieve terrasplank van Deceuninck is omkeerbaar en biedt zo de keuze uit twee esthetische afwerkingen: een fijne structuur van groeven aan de ene zijde of een grof geribbeld uiterlijk aan de andere zijde.

Daarnaast is er keuze uit 8 verschillende kleuren - van abrikoosbruin tot zoethoutzwart - die gezien de unieke samenstelling van de grondstof na verloop van een aantal maanden hun finale patina krijgen.

De massieve terrasplank is verkrijgbaar met een lengte van 2,4 of 4 meter en met een breedte van 14 cm.

Voor een perfecte afwerking kan je bij Deceuninck terecht voor een volledig assortiment afwerkingsprofielen.

Ecologische keuze

Met de revolutionaire Twinson-grondstof van Deceuninck kies je niet alleen voor een duurzaam, maar ook voor een ecologisch verantwoord materiaal. De planken zijn 100% recycleerbaar en behaalden onlangs nog een PEFC-certificering. Het gebruikte hout is snel groeiend dennenhout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Een perfect alternatief voor tropisch hardhout dus.

De zorg voor het milieu onderstreept Deceuninck nog door een recyclagezak aan te bieden die via de distributiehandel wordt opgehaald. Zo kan de markleider in pvc-profielen een perfect gesloten circuit garanderen.

U vindt Deceunink tijdens Batibouw 2016 in Paleis 4, stand 212

Ook interessant