Deceuninck partner van totaal-isolatieconcept

  NL   12 januari 2016 Bron: Deceuninck
Tijdens de komende Gevelbeurs, eind januari in Ahoy Rotterdam, zal Deceuninck samen met Borgh en Recticel Insulation een complete buitengevelisolatie oplossing presenteren: Isofinish. Met deze oplossing kunnen nieuwe en bestaande gevels bijzonder efficiënt worden voorzien van zowel buitengevelisolatie als gevelafwerking. Gevelisolatie is essentieel bij het energiezuiniger maken van woningen en gebouwen. Gevelrenovatie zorgt voor een waardevermeerdering van een woning of pand door een fraaie en moderne gevel en de verbetering van het energielabel.

Isofinish is het resultaat van een unieke samenwerking tussen een aantal marktleiders. Enerzijds zijn er de isolatieplaten van Recticel Insulation en de regelbare schroeven van Borgh, anderzijds is er de duurzame gevelbekleding van o.a. Deceuninck. Isofinish creëert een isolatieschild zonder energielekken of onderbrekingen. Het is uniek omdat het enerzijds voorziet in een volledige externe isolatie van woningen en anderzijds in de aankleding van de gevel. Door beide in één oplossing aan te bieden, dalen de energiekosten en stijgt de esthetische waarde.

Besparingen in montagetijd en materiaalgebruik

Zowel aannemers, architecten als woningcorporaties profiteren van het Isofinish-concept omdat zij aanzienlijk kunnen besparen in de montagetijd (tot 30%) en in het materiaalgebruik (tot 50%). Daarnaast vinden de werkzaamheden alleen buiten de woning plaats en zonder de inzet van groot materieel. Bewoners profiteren van een lagere energierekening en een groter woongenot door de hogere isolatiewaarde en een ventilerende en 100% all weather proof gevel. Vele voordelen dus.

Deceuninck partner van totaal-isolatieconcept

Deceuninck-gevelbekleding: finale eindlaag of deel van een isolatietotaalconcept

Zoals bekend gaat tot 20% van de binnenwarmte verloren via de buitenmuren. De Deceuninck gevelbekleding is naast de traditionele afwerking bovenal zeer geschikt als finale eindlaag van een geïsoleerd gevelsysteem. Binnen het Isofinish-concept ligt de focus op lichtgewicht geventileerde gevelsystemen die perfect isoleren en zodoende zorgen voor een verminderde CO2 uitstoot en een lagere energiefactuur.

De Deceuninck gevelplanken bieden als afwerking van een geïsoleerde buitenmuur nog een extra voordeel: hun beperkte dikte. Welk montagesysteem ook wordt gebruikt, met de Deceuninck geveloplossingen zijn de meest uiteenlopende isolatiediktes mogelijk. Bovendien is de montage uiterst eenvoudig en snel. De profielen worden onzichtbaar bevestigd op een achterliggende draagstructuur zoals bijvoorbeeld een standaard houten vakwerk. Door het tand- en groefsysteem wordt een compleet onzichtbare bevestiging gerealiseerd. Voor deze perfecte afwerking is een volledig assortiment afwerkingsprofielen beschikbaar.

Deceuninck partner van totaal-isolatieconcept

Het oog wil ook wat

Gevelbekledingsprofielen van Deceuninck zijn verkrijgbaar in diverse lengtematen en kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Wat hun look & feel betreft, biedt Deceuninck twee mogelijkheden: een ‘hout-look’ (Deceuninck Twinson) en een kunststof afwerking. De innovatieve grondstof waar Deceuninck patent op heeft, is Twinson. Dit materiaal bestaat voor 50% uit kunststof en voor 50% uit hout. Ze zijn waterbestendig, robuust, splinter- en rotvrij en de natuurlijke look geeft een esthetische meerwaarde. De geveloplossingen zijn verkrijgbaar in meerdere vormen en in vier natuurkleuren: zoethoutzwart, schorsbruin, turfbruin en leigrijs.

Naast de Twinson-geveloplossingen biedt Deceuninck ook een ruim assortiment duurzame kunststof oplossingen. Deze gevelplanken zijn verkrijgbaar in het quasi identieke ruime kleurengamma als de raam- en deursystemen van Deceuninck. Net als bij Twinson bieden ze extra bescherming en geven ze een onmiskenbare esthetische meerwaarde.

Tijdens Gevel 2016, de vakbeurs voor ontwerp en engineering van de bouwschil, zullen de drie partijen samen het Isofinish-concept aan de markt presenteren in hun stand (01.E101). De beurs wordt gehouden van 27 tot en met 29 januari in Ahoy Rotterdam. Verdere informatie is eveneens terug te vinden op de www.deceuninck.nl - site.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo