Keukens

Je keuken opknappen? Zo doe je dat met een beperkt budget

Je keuken opknappen? Zo doe je dat met een beperkt budget
© Sjoerd Eickmans
Is je keuken je niet meer naar je zin? Maar heb je geen geld voor een verbouwing of een geheel nieuwe keuken? Geen nood! Ook met een beperkt budget kan je veel bereiken. Met een paar simpele aanpassingen geef je je keuken weer een heel nieuw gezicht! Pak je opknapbeurt strategisch aan. Welke onderdelen zijn echt het hardst aan vervanging toe? Nieuwe deuren op je kastjes of een mooi nieuw werkblad maakt al een enorm verschil in de look van je keuken. En wat dacht je van nieuwe tegels, een andere kraan of een mooie nieuwe spoelbak? Of is er misschien een enkel apparaat dat je nog niet hebt dat een enorme verrijking in je keuken zou zijn? Door gericht je keuken aan te passen wordt het weer aangenaam kokkerellen!

Je keuken opknappen doe je zo!

Laat je inspireren

Weet je wat je wilt aanpassen? Dan wordt het tijd om te bedenken hoe je daar invulling aan gaat geven. Kortom, het moment om inspiratie op te doen! Bezoek showrooms, lees woontijdschriften en brochures, bezoek websites zoals deze en geef je ogen de kost als je bij mensen over de keukenvloer komt. Welke kleuren geven je een goed gevoel en welke stijl past bij jou? Met een likje verf in jouw favoriete kleur of mooie strakke keukenkastjes ziet je keuken er al heel anders uit!

Zelf uitvoeren of uitbesteden?

Bedenk goed welke klusjes je zelf zou kunnen uitvoeren. Of waar je een vriend voor zou kunnen inschakelen. Door hier op te focussen bespaar je enorm op de kosten. Zijn er aanpassingen die jij of je vrienden niet zelf kunnen uitvoeren, maar die je wel absoluut wilt doorvoeren in je keuken? Dan ontkom je er niet aan om iemand in te huren. Door dit slim aan te pakken kan je hier toch wel wat geld op besparen. Biedt je klus dan aan op een site als werkspot. Vakmensen doen je dan een offerte waaruit jij de voordeligste kan kiezen. Lees wel goed hun beoordelingen om te voorkomen dat je met een charlatan in zee gaat!

Zo zie je, als je het een beetje slim aanpakt kan je met weinig middelen een wereld van verschil maken in je keuken. Heb jij goede tips voor een goedkope keukenrennovatie? Laat het hieronder weten!

Je keuken opknappen doe je zo!

Ook interessant