Tuin- en ligstoelen, snelweg naar het opperste genot

28 november 2016 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Tuin- en ligstoelen, snelweg naar het opperste genot
Heerlijk op je ligbed soezen onder een heerlijk zomerzonnetje terwijl de zomer als een warme thee over je rug loopt. De mooiste ligbedden liggen voor het grijpen. Tussen al de modellen in de aanbieding is er altijd wel een dat bij u en uw tuin past.
Neem nu het zonnebed, dit type is gemaakt om languit in de zon te chillen. Meestal is de rugleuning van een zonnebed verstelbaar, van plat tot rechtstand. Met zijn tweetjes genieten van de zon in een tweepersoons tuinbed, het is de zaligheid zelve. Een verstelbaar zonnescherm maakt elk strand tot een oord van opperste genot. Strandbedden zijn licht, inklapbaar en kunnen goed tegen felle zon en zout zeewater. En dan is er ook nog de ligbank. Dit is een ligbed dat er uitziet als een loungebank, waardoor je het kunt gebruiken als tuinbank en als tuinbed. Vaak kun je een deel van het zitvlak verstellen, zodat het een rugleuning vormt voor het ligbed.

Ligbed of ligstoel

Een ligstoel is voorbestemd om zo comfortabel mogelijk te zitten. Daarentegen is een ligbed gemaakt om er vooral horizontaal op te liggen en minder vaak rechtop te zitten. In de ligstoel zak je weg in een prettige, ontspannen zithouding, wat nog comfortabeler aanvoelt dan een doorsnee tuinstoel. Dit maakt de ligstoel perfect om in de zon een boek te lezen en af en toe eens de ogen te sluiten. Types ligstoelen zijn: de schommelstoel, de strandstoel het zweef- of hangbed.

Weersbestendige ligbedkussens en frame

Een ligbed is gemaakt voor outdoor. Daarom moet het materiaal bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. De meeste ligbedden zijn weerbestendig waardoor ze het hele jaar buiten blijven staan en onderhoudsvriendelijk zijn. Een aantal ligbedden zijn voorzien van weerbestendige kussens of all-weather kussens. Weerbestendige ligbedkussens dienen met regen naar binnen gehaald te worden. All weather ligbedkussens zijn van zodanige kwaliteit dat ze het hele jaar door buiten kunnen blijven. Qua frame is het aluminium-, kunststof- en wicker ligbed, het meest voorkomend. Deze materialen zorgen ervoor dat de ligbedden erg licht zijn en dus makkelijk verplaatsen. Wicker is een kunststofdraad dat om een aluminium geraamte gevlochten zit. De dikte van het draad en de wijze van kleuring, bepaald de kwaliteit van het wicker. Een aluminium ligbed heeft vaak een outdoor textileen bekleding. Dit is een comfortabele all-weather stof dat water, vuil en UV afstoot, waardoor het tuinbed zonder problemen het hele jaar door buiten kan staan. Er zijn ligbedden met wieltjes waarmee u het bed comfortabel door de tuin rijdt en op die manier beschadig u het materiaal niet. Bij een groot tweepersoons tuinbed is dat dat bijzonder handig.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo