Het belang van een beschermhoes voor uw tuinmeubelen

5 december 2016 Bron: Bouw & Wonen
Het belang van een beschermhoes voor uw tuinmeubelen
Wanneer u bepaalde tuinmeubelen aankoopt is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat deze misschien niet het volledige jaar zomaar open en bloot buiten mogen blijven staan. Is dat wel het geval, dan kunnen de weersomstandigheden een niet onaanzienlijke invloed uitoefenen op het materiaal waaruit de tuinmeubelen bestaan. Het spreekt voor zich dat dit niet alleen de uitstraling van de tuinmeubelen, maar ook de levensduur er van aanzienlijk kan beperken. Gaat u ook nieuwe tuinmeubelen aanschaffen, maar heeft u geen plaats om deze tijdens bijvoorbeeld de winterperiode binnen te zetten? Wij vertellen u graag wat een beschermhoes in dat geval allemaal voor u kan betekenen.

Is een beschermhoes voor tuinmeubelen vereist?

De eerste vraag die veel mensen zich stellen is of zo'n beschermhoes voor tuinmeubelen nu echt een vereiste is of niet. Uiteraard bent u niet verplicht om zo'n hoes aan te kopen, maar wanneer u er voor kiest om uw tuinmeubelen in weer en wind buiten te laten staan kan dit wel zeer interessant zijn. De mate waarin een bepaald tuinmeubel al dan niet goed is opgewassen tegen de weersomstandigheden is steeds afhankelijk van het materiaal waaruit ze bestaat. Het is bijvoorbeeld bekend dat RVS tuinmeubelen uitermate weerbestendig zijn terwijl dat niet of in ieder geval in mindere mate geldt voor tuinmeubelen die zijn gemaakt van riet of bijvoorbeeld van bepaalde houtsoorten. Wanneer u er niet voor kiest om deze meubelen ergens binnen op te bergen kunnen ze dan ook schade gaan vertonen met alle gevolgen van dien.

Bovenstaande maakt in principe alleen maar duidelijk dat het ene materiaal waaruit een tuinmeubel bestaat meer vatbaar is voor de elementen uit ons weerbeeld dan het andere. Het kan daarbij gaan om regen of sneeuw, maar ook om hagel, storm of ijzel. Vergeet bovendien ook de temperatuur niet die eveneens een niet onbehoorlijke impact kan hebben op het materiaal waaruit de meubelen bestaan. Wanneer u er echt zeker van wenst te zijn dat uw tuinmeubelen zo optimaal mogelijk worden beschermd en u ze niet binnen kunt zetten is er voor kiezen om deze onder een beschermhoes te plaatsen altijd een aanrader.

De voordelen van een tuinmeubelen beschermhoes

Het kopen van een tuinmeubelen beschermhoes gaat niet gepaard met een hoog prijskaartje, in tegendeel. Veel mensen vrezen hier een beetje voor, maar die vrees is echt nergens voor nodig. In het bijzonder wanneer u er voor heeft gekozen om te investeren in dure tuinmeubelen zult u merken dat een bijvoorbeeld een loungeset beschermhoes er voor kan zorgen dat deze over een aanzienlijk langere levensduur komen te beschikken. Het spreekt voor zich dat dit mooi meegenomen is en dat dit er voor zorgt dat uw investering pas echt haar geld zal opbrengen. Zeg nu namelijk zelf, wie staat er te springen om op regelmatige basis nieuwe tuinmeubelen aan te kopen? Helemaal niemand toch? De voordelen die zijn verbonden aan het in huis halen van een tuinmeubelen beschermhoes hebben we in ieder geval even voor u op een rijtje gezet:

  • Het is een voordelige manier om uw tuinmeubelen te beschermen.
  • U hoeft niet perse op zoek naar mogelijkheden om toch maar de meubelen ergens binnenshuis te kunnen stockeren.
  • Een beschermhoes beschermt uw tuinmeubelen ook tijdens de zomer tegen bijvoorbeeld een hevig onweer.
  • De tuinmeubelen worden beschermd tegen allerhande andere invloeden uit de natuur. Denk hierbij aan vogelpoep en / of vallende bladeren.

Het belang van een beschermhoes voor uw tuinmeubelen

Het kopen van een beschermhoes bij vergt slechts een kleine investering. Ondanks deze beperkte kost kiezen veel mensen er toch nog steeds voor om niet tot aankoop van een dergelijke hoes over te gaan. Die keuze is natuurlijk aan u, maar gezien de beperkte kostprijs zult u merken dat deze aankoop zichzelf al snel zal terugbetalen. Al was het maar omdat de hoeveelheid onderhoud die is vereist op deze manier aanzienlijk kan worden ingeperkt.

Ook interessant wanneer de tuinmeubelen wel binnen staan?

Gaat u, uw tuinmeubelen tijdens de winter wel gewoon binnen zetten, bijvoorbeeld in uw tuinhuis? Bent u van mening dat er dan geen beschermhoes is vereist? Het spreekt uiteraard voor zich dat in deze situatie het gebruik van een beschermhoes iets minder essentieel is. Dat neemt evenwel niet weg dat het nog steeds aan te raden kan zijn. Een beschermhoes gebruiken zorgt er namelijk ook voor dat uw tuinmeubelen worden beschermd tegen stof en ander vuil. Op deze manier kunt u het onderhoud beperken en bent u er zeker van dat vuil zich nooit kan manifesteren. Zelfs wanneer uw tuinmeubelen voor de winter in een tuinhuis of iets dergelijks worden opgeslagen kan het dus interessant zijn om de aankoop van een beschermhoes bij Latour-lith.nl op z'n minst te overwegen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo