Tuinmeubels

Flexfurn lanceert twee nieuwe modulaire designcollecties

Flexfurn lanceert twee nieuwe modulaire designcollecties
Onder de noemer X-design brengt Flexfurn, de Belgische fabrikant van klap- en stapelbaar meubilair, twee nieuwe innovatieve productlijnen op de markt. De LAZE-, FLOW-collecties hebben drie kenmerken gemeen: ze zijn licht, uitermate stevig en modulair. Bovendien zijn ze ontworpen met heel veel aandacht voor een mooi hedendaags design en zijn ze geschikt voor outdoor gebruik. Zo spelen ze in op de marktbehoeften van horecaondernemers, eventorganisatoren, offices, shoppingcenters, zorginstellingen enz. die op zoek zijn naar betaalbaar ergonomisch en flexibel designmeubilair. LAZE staat voor een collectie zitmeubelen, FLOW is de tafel- en bankencollectie. De populaire KUBO-collectie werd aangevuld met een outdoor variant. Voor het ontwerp van de nieuwe LAZE-collectie werkte Flexfurn samen met Boonen Design Studio. Frédéric Boonen behaalde begin dit jaar een Henry van de Velde Award met zijn Buggybooker als beste product op de markt.

De LAZE lounge sets

Met de LAZE lounge set speelt Flexfurn in op de toenemende vraag naar functioneel maar toch exclusief outdoor loungemeubilair. Industrieel designer Frédéric Boonen ging aan de slag met de trefwoorden lounge, design, licht, modulair en outdoor. Het resultaat is de verrassende LAZE-collectie.

De LAZE chair is het kernstuk van de collectie. Een bijzonder lichte schelpvormige seat met rugleuning. De afgeronde vormen zijn het resultaat van de mogelijkheden van de rotatie moulding productietechniek. Het hoogwaardige polyethyleen dat hiervoor gebruikt wordt, maakt de seats licht, sterk, onderhoudsvriendelijk en Uv-bestendig, vier belangrijke basiseigenschappen voor outdoor meubilair. Door de fijne korrel van het 100% recycleerbare polyethyleen is de LAZE-collectie erg makkelijk schoon te houden. Een aantal doordachte details zorgen voor extra duurzaamheid en gebruiksgemak. Onderaan bevinden zich vier slijtvaste voetjes waardoor de LAZE chair stevig op de grond staat en onderaan niet beschadigd raakt. Met de handige connector klik je de stoelen netjes en discreet vast in een configuratie naar keuze. De lumen leds bevestig je via een handige magneet op de connector en zorgen zo voor verrassende lichteffecten. De LAZE chair kan ingezet worden met of zonder kussens. De kussens op maat zijn verkrijgbaar met de hoogwaardige Sunbrella stoffen en zijn steeds gevuld met EZY dry foam, een schuim met de juiste specificaties voor intensief outdoor gebruik.

Flexfurn lanceert twee nieuwe modulaire designcollecties

De LAZE table/pouf is de perfecte aanvulling voor de chair. Moest het woord multifunctioneel nog niet bestaan, dan hadden we het voor de table/pouf moeten uitvinden. De table/pouf kan uiteraard ingezet worden als tafeltje en als poef, maar evengoed als zitje, ijsemmer, plantenbak of afscherming van parasolvoeten. De features die de chair zo interessant maken zijn uiteraard ook van toepassing op de table/pouf: de slijtvaste voetjes, de connector, de magnetische lumen leds en kussens in diverse uitvoeringen. Als extra’s krijg je bij iedere table/pouf een tafelblad en een dop onderaan de holle ruimte voor een eenvoudige waterafvoer.

De chairs en table/poufs kunnen door elkaar gestapeld worden op een handige trolley waarmee je tot tien stuks kan transporteren.

De FLOW tafels en banken

De insteek voor het ontwerp van de FLOW-collectie was identiek aan de LAZE-collectie met een extra dimensie: de tafels en banken moesten plooibaar zijn. Daarom opteerde James Verbeeck voor een open lichtgewicht aluminium frame waar hij extra stabiliteit aan toevoegde via handige stelvoetjes. De hoogwaardige witte coating is ideaal voor eventtoepassingen en outdoor. De zwarte coating oogt bijzonder mooi in combinatie met de bladen in bamboe, perfect voor de trendy urban horeca.

Flexfurn lanceert twee nieuwe modulaire designcollecties

De FLOW grande is een hoge en lange bartafel. De FLOW dinner is de lage en kortere versie. Deze twee sterke lichtgewicht frames hebben eenvoudig verwisselbare tafelbladen in melamine, bamboe of volkern composietmateriaal. Melamine is het standaardmateriaal voor indoor gebruik en is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Bamboe oogt niet alleen bijzonder mooi, maar is bij goede weersomstandigheden ook geschikt voor outdoor gebruik. De volkern composietbladen in wit of zwart tenslotte zijn ideaal voor heavy duty outdoor gebruik. De bamboevariant is bijzonder interessant door de specifieke eigen schappen van dit natuurproduct. Bamboe is 27% sterker en 50% meer waterbestendig dan eik. Een bamboeblad heeft geen knoesten en is bestand tegen insecten en schimmels. Flexfurn kijkt er nauwlettend op toe dat er enkel gewerkt wordt met duurzame bamboe met FSC-label.

De FLOW banken hebben precies dezelfde eigenschappen als de tafels: een aluminium inklapbaar frame en verwisselbare zitbladen. Ze kunnen indien gewenst, uitgerust worden met diverse kussens.

Voor de klanten die bij de FLOW grande een alternatief zoeken voor de banken, is er de KUBO smart bar alu, een hoge stapelbare barkruk met een aluminium onderstel.

De FLOW tafels en banken passen perfect in de bijhorende trolleys van Flexfurn, een niet onbelangrijk functioneel detail! Ze zijn heel eenvoudig inklapbaar en zijn, net zoals de LAZE chairs makkelijk op- en af te bouwen.

Flexfurn lanceert twee nieuwe modulaire designcollecties

James Verbeeck, CEO Flexfurn: “Outdour is een snelgroeiend segment met heel eigen eisen. Outdoor designmeubilair moet niet alleen functioneel zijn, maar ook mooi, comfortabel en betaalbaar. Met de LAZE- en FLOW-collecties speelt Flexfurn in op de loungetrend. Het toepassingsgebied van deze collecties gaat zeer ruim. Horeca en events liggen voor de hand, maar ook in tuinen of op terrassen komen deze chairs, banken en tafels tot hun recht. Zelfs voor meeting rooms zoekt men ongedwongen meubilair, idem in wacht- en ontvangstruimtes, shoppingcenters, musea, strandbars enz. We geloven dan ook rotsvast in het succes van deze nieuwe collecties die aan de klassieke degelijkheid en functionaliteit van Flexfurn een extra designdimensie toevoegen.”

Ook interessant