Tuin

Geen liefhebber van tuinieren? Zo houd je je tuin onderhoudsarm

Geen liefhebber van tuinieren? Zo houd je je tuin onderhoudsarm
Heb je een tuin? En ben je gek op lekker in de tuin zitten tijdens de warme maanden? Begrijpen we helemaal! Maar heb je weinig tijd of zin om veel in je tuin bezig te zijn, en vind je het toch belangrijk dat je tuin er altijd op en top bij ligt? Maak je tuin dan zo onderhoudsarm mogelijk. Hoe je dat doet? Wij vertellen het je graag!

Veel stoep óf een kunstgazon

De basis voor de tuin is de bestrating of het gazon. Écht onderhoudsarm ben je wanneer je veel stoep in je tuin hebt. Of misschien zelfs beton. Het kan wel wat grauw en sfeerloos eruitzien. Om dat te voorkomen kun je een gedeelte van je tuin bijvoorbeeld met grind of boomschors bedekken. Wil je dat je tuin er zo “tuinachtig” mogelijk uit ziet, dan is een gazon uit kunstgras een goede optie. Kunstgras vraagt amper onderhoud en blijft altijd mooi groen. Het gaat wel 10 jaar mee.

kunstgras en stoep: onderhoudsvrije tuin

Kunstbomen en kunstplanten

Je kunt kiezen voor onderhoudsarme beplanting in je tuin, zodat je weinig tot geen tijd kwijt bent aan plantonderhoud. Vind je eigenlijk al het werk te veel? Of vind je dat de keuze voor een onderhoudsarme beplanting je teveel beperkt? Kies dan kunstbeplanting. Kunstplanten en –bomen zijn tegenwoordig niet van echt te onderscheiden en je hebt er geen omkijken naar. Ideaal, toch?

Hardhouten schutting

Ga je een schutting zetten? Of een houten terras leggen? Kies dan voor hardhout. Dit materiaal heeft een lange levensduur en vraagt minder onderhoud dan bijvoorbeeld geïmpregneerd hout.

kunstgras en stoep: onderhoudsvrije tuin

Onderhoudsvrije meubels en accessoires

Ook de manier waarop je je tuin inricht en decoreert is natuurlijk belangrijk. Een houten tuinset zal bijvoorbeeld minder lang meegaan dan een kunststof of metalen tuinset. Let dus ook bij de inrichting van je tuin op de materiaalkeuze.