Tuinmeubels

Hoe een kleine stadstuin een waar paradijs wordt

Hoe een kleine stadstuin een waar paradijs wordt
Tuinaankleding, terrasoverkappingen, designmeubelen voor outdoor, dat is toch vooral iets voor mensen met grote tuinen op het platteland. Toch? Think again, want met de juiste ingrepen tover je ook een kleine stadstuin om tot een waar paradijs.

De terrasoverkappingen van Renson kunnen op maat gemaakt worden. En dus zijn ze ook perfect om een knusse stadstuin mee aan te kleden. Om het hele jaar door (ja, ook bij regenweer, wind of een frissere dag) van de tuin te genieten, kan je schuifpanelen, glazen wanden, led-verlichting, bluetooth speakers en heaters toevoegen. Zo creëer je, in een omgeving waar ruimte schaars is, toch een 'extra buitenkamer', met de nodige schaduw op zonnige en beschutting op wisselvallige momenten. Mooi meegenomen: de waarde van je woning ligt er meteen een heel stuk hoger door.

Renson Algarve met kantelbare lamellen

Aanbouw

Geen grote tuin, maar wel een terras aan je achtergevel? Ga dan voor een aangebouwde terrasoverkapping. Je zit er niet alleen mee beschut (tegen zon, wind en regen) op je terras, maar tegelijk zorgt die er mee voor dat het binnen in huis op zonnige dagen niet te warm wordt. Aangebouwd tegen de gevel, heb je de keuze tussen een terrasoverkapping met hellend of met horizontaal design. Door de kantelbare lamellen in die laatste open, halfopen of dicht te zetten regel je de hoeveelheid binnenvallend zonlicht naar wens.

Eyecatcher

Toch een tuin waar plaats is voor een vrijstaand model? Ook dat kan perfect, op maat. De horizontale designs van de Camargue en Algarve-collectie zijn de ideale terrasoverkappingen voor een classy eyecatcher op een zonnige plaats achteraan de tuin.

Algarve zorgt voor knusse hoek in de tuin

Maak je tuin compleet met Belgische outdoormeubels van Manutti

Om je terras – hoe klein het ook mag zijn – te transformeren tot een gezellige, zomerse lounge rest er nog maar één ding te doen: kleed het stijlvol aan met exclusieve outdoormeubilair van Manutti. Ga je dineren in de tuin, uitrusten of het samen gezellig maken, jouw terrasoverkapping krijgt zo een extra element waarmee je optisch nog meer ruimte maakt om te genieten.

Manutti

KOBO - met oog voor handwerk in natuurlijke tinten

Kobo, Manutti's ruime een- en driezitter, oogt heel uitnodigend met zijn diepe zitting en zachte kussens die urenlange ontspanning én maximaal comfort verzekeren.

Op het eerste zicht heeft de Kobo collectie een klassieke uitstraling, maar de hoge technische complexiteit toont al snel zijn karaktervol design. Dankzij het onzichtbare frame zijn alle ogen gericht op het gevlochten touw, dat met de hand geweven werd. Een knap staaltje ambachtelijk vlechtwerk dat elke regendruppel en temperatuur de baas kan in je tuin met zijn uv-bestendig en waterafstotend synthetisch weefsel.

Touch — het onmisbare accessoire

Onder je terrasoverkapping kunnen karaktervolle poefs niet ontbreken. Zo ook de nieuwe collectie Manutti poefs, waarmee je elke denkbare opstelling creëert. Het eenvoudige en pure design geeft je ruimte zoveel opties: van één persoonlijke touch tot een groot loungegedeelte. Specifiek voor buitengebruik ontwikkeld en behandeld voor een optimale uv-resistentie, benadrukken de nieuwe Touch poufs de ongedwongen stijl van Manutti.

Kenmerkend voor de ontwerpen is hun ontspannen allure zonder de formaliteit van een echte stoel. De poefs zijn verkrijgbaar in ronde en rechthoekige formaten en in diverse tinten. Met een dienblad erop kunnen de smallere modellen zelfs perfect dienst doen als een salontafeltje.

Ook interessant