Verbouwen

3 Renson-innovaties vallen internationaal in de prijzen

3 Renson-innovaties vallen internationaal in de prijzen
Renson Panovista Max
Renson mag voortaan 3 nieuwe, internationale awards in de prijzenkast bijzetten. Zowel de gloednieuwe Linarte design gevelbekleding als de Panovista Max doekzonwering voor hoekramen dragen voortaan het Red Dot Product Design label. De gebruikersapp voor de nieuwe, slimme Healthbox 3.0 ventilatie-unit kaapte dan weer de iF Design Award weg. Als trendsetter in ventilatie, zonwering, outdoor en gevelbekleding, bewijst Renson daarmee nog eens dat innovatie in het DNA van het bedrijf ingebakken zit.

Red Dot Award voor Renson Linarte én Panovista max

Zowel de gloednieuwe Linarte design gevelbekleding als de Panovista Max hoekzonwering van Renson dragen voortaan het Red Dot Product Design label. Beiden werden door de Red Dot jury geprezen om hun kwalitatief hoogstaand design en unieke concept.

De individueel combineerbare aluminium profielen zorgen er voor dat een Linarte-gevel niet alleen duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar ook eindeloos personaliseerbaar is. De jury loofde dat het design – met de focus op flexibiliteit en makkelijke integratie van toebehoren – vooral een creatieve gevelbekleding oplevert. Invullingen met led strips of houten inserts en de mogelijkheid om buitenstopcontacten, -kraantjes en zelfs een videofoniesysteem naadloos te integreren, maken van elke Linarte-gevel een functionele en unieke eyecatcher.

Red Dot Award voor Renson Linarte én Panovista max
Renson Linarte-gevel


Dankzij Panovista Max zijn ook grote glas-op-glas hoekramen of hoekschuiframen voortaan perfect uit te rusten met doekzonwering zonder storende kabels of geleiders op de hoek. De 2 doekdelen worden aangedreven door 1 motor en ritsen op de hoek in elkaar bij het neerlaten. Zelfs met deze windbestendige (tot 90 km/u) buitendoekzonwering neergelaten blijft het panoramisch zicht optimaal behouden, terwijl voorkomen wordt dat de zon de binnentemperatuur ondraaglijk hoog doet oplopen. Naast de hoge graad van gebruiksvriendelijkheid sloeg vooral ook het minimalistische design van de Panovista Max aan bij de Red Dot jury.

“Succes in deze wedstrijd is het beste bewijs van een degelijk design en dito kwaliteit,” looft Professor Dr. Peter Zec (oprichter en CEO van de Red Dot Award) de Red Dot winnaars. “Het bevestigt dat de ontwerpers de noden van hun klanten perfect begrepen hebben.” “We zijn bijzonder trots op deze award,” besluit Paul Renson (CEO Renson). “Het toont inderdaad nogmaals dat we ons als pionier in onze branche kunnen onderscheiden door te innoveren met nieuwigheden die perfect inspelen op de behoeften van de markt.”

Renson Healthbox 3.0 app wint iF Design Award

De gebruikersapplicatie van de nieuwe, intelligente en geconnecteerde Healthbox 3.0 ventilatie-unit van Renson heeft de iF Design Award gewonnen. De app laat gebruikers toe om op een intuïtieve manier hun binnenluchtkwaliteit 24/7 te monitoren, terwijl hun ventilatiesysteem automatisch het nodige doet om die op peil te houden.

De Healthbox 3.0 applicatie voor eindgebruikers van de Renson Healthbox 3.0 ventilatie-unit won de iF Design Award, een ontwerpwedstrijd uitgeschreven door het iF International Forum Design GmbH uit Hannover. In de categorie ‘Design Excellence’ dankte de applicatie deze award aan de manier waarop die een abstract begrip als binnenluchtkwaliteit omzet in een intuïtieve interface met behulp van kleur, grafieken en tips. Zo is een bewoner zich voortaan 24/7 bewust van de binnenluchtkwaliteit en weet die ook hoe de ventilatie-unit daar automatisch toe bijdraagt, zonder er zelf te moeten naar omkijken. De Healthbox 3.0 app is beschikbaar voor IOS en Android.

Renson Healthbox 3.0 app wint iF Design Award
Renson Healthbox 3.0 app


“We zijn bijzonder trots op deze award,” besluit Paul Renson (CEO Renson). “Het bevestigt dat we ons als trendsetter in ventilatie kunnen onderscheiden door te innoveren met nieuwigheden die perfect inspelen op de behoeften van de markt. Mensen leven steeds gezonder, maar staan wel nog te weinig stil bij het belang van een goeie binnenluchtkwaliteit. Met de Healthbox 3.0 app maken we hen bewust hoe hun ventilatie-systeem bijdraagt tot de best mogelijke binnenluchtkwaliteit in huis om zo gezond en comfortabel mogelijk te kunnen wonen.”

Ook interessant