Dossier Batibouw

Een klare kijk op luchtkwaliteit en slimme ventilatie tijdens Batibouw 2018

12 februari 2018 Bron: Renson
Een klare kijk op luchtkwaliteit en slimme ventilatie tijdens Batibouw 2018
Isoleren helpt energie besparen. Absoluut. Maar hoe beter een woning geïsoleerd is, hoe meer nood aan een degelijke ventilatie om de lucht in huis gezond te houden. Liefst van al wordt er enkel geventileerd daar, waar en wanneer nodig. Renson Healthbox 3.0, de nieuwste generatie slimme ventilatie - beschikbaar vanaf februari 2018 en voor het eerst te zien tijdens Batibouw 2018 -, zorgt op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. Dat men dankzij de bijhorende Renson Healthbox 3.0-applicatie de luchtkwaliteit in de woning 24/7 kan opvolgen is leuk meegenomen.

Healthbox 3.0: slim en energiezuinig

Dankzij de ingebouwde sensoren die het vochtgehalte, het CO2- en/of VOC (vluchtige organische stoffen of ‘geurtjes’)-niveau continu monitoren, past Healthbox 3.0 het ventilatieniveau aan waar en wanneer dat nodig is. De ventilatie-unit van Healthbox 3.0 is compact en strak ontworpen en uitgerust met een nieuwe, extra energiezuinige en stille ventilator. De Healthbox 3.0 maakt deel uit van het energiebesparende ventilatiesysteem C+ (toevoer via raamverluchting) en zorgt voor een winst op het E-peil van de woning tot 23 punten.

Verbonden met de woning en met de ventilatie

De geïntegreerde SmartConnect maakt van Healthbox 3.0 een geconnecteerd ventilatiesysteem voor de smart home. Door deze aansluiting communiceert de Healthbox met gebruiker via de Healthbox 3.0 applicatie. In de applicatie (beschikbaar voor IoS en Android) krijgt men in één oogopslag zicht op de luchtkwaliteit in de woning via de kleur van het scherm. De recente activiteiten van Healthbox 3.0 worden visueel weergegeven. Na een douche of een nachtje slapen, is het tijdelijk verhoogde ventilatieniveau zichtbaar op een grafiek. Per kamer wordt bovendien een actuele status alsook de historiek van het ventilatieniveau, het vochtgehalte, het CO2- en/of VOC-niveau weergegeven.

Renson Healthbox 3.0 applicatie

Een eigen ventilatieprofiel per kamer

Standaard zal de Healthbox 3.0 ventileren volgens het ‘Health’-profiel. Dit profiel zorgt voor gezonde binnenlucht en is energiezuinig door de vraaggestuurde manier van ventileren. Voor een babykamer bijvoorbeeld kan men het ‘Intense’-profiel kiezen. Dit profiel zal er voor zorgen dat de vervuilde lucht sneller afgevoerd wordt via een intensiever ventilatieniveau. Bij het ‘Eco’-profiel ligt de prioriteit op het energiezuinige aspect en wordt de vervuilde lucht over een langere tijdspanne met een lager ventilatieniveau afgevoerd.

De Healthbox 3.0 zorgt zo voor een optimaal comfort en maximale energiebesparing.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo