Handige tips voor het geven van onvergetelijke tuinfeestjes

Bron: Fonteyn.nl
Handige tips voor het geven van onvergetelijke tuinfeestjes
Langzamerhand komen de warme zomerse dagen dichterbij. Nederlanders krijgen al de kriebels wanneer zij een mooie weersvoorspelling krijgen. Je ziet het al met de lente dagen dat men massaal de deur uitgaat om een drankje te doen op een terras. Vaak eet men hier lekkere hapjes bij en kan uren blijven kletsen met het gezelschap. Echter kan dit ook vanuit het gemak/comfort van een eigen woning, en met name in eigen tuin. Voor de gelukkige Nederlanders die een tuin bezitten zijn in dit artikel enkele super handige tips weergeven. Deze tips geven inzicht in het optimaal genieten van de zomerse dagen in eigen tuin door middel van een tuinfeestje.

Voldoende zit- en staplekken

Tuinfeestjes kunnen zowel groot als klein zijn, de grootte zegt niks over de gezelligheid. Het enige dat wel belangrijk is dat men genoeg zit- en sta plekken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een barbecue. Het is natuurlijk niet lekker als iedereen krab op elkaar moet staan wanneer zij willen eten, dit doe je natuurlijk het liefst zittend. Zorg dus voor voldoende tuinmeubelen. Denk aan een fijne loungeset. Hier kan men super gezellig en comfortabel op zitten tijdens het eten. Of ga hier lekker kletsen met gasten en neem een borreltje. Voor de wat grote tuinfeestjes kunnen er beter wat sta tafels gehaald worden om ruimte te besparen. Aan deze tafels kan er ook heel gemakkelijk gegeten worden en men staat in een rondje, dus dit maakt het makkelijk om met iedereen te praten.

Het gezellig maken van de tuin

De ambiance van een tuin draagt ontzettend bij aan de gehele sfeer van een tuinfeestje. Denk bijvoorbeeld aan een kampvuurtje. Wanneer het begint te schemeren is het hartstikke leuk om een vuurtje te maken. Behalve dat het de gasten warm houdt, zorgt het ook voor een fijne sfeer. Vaak gaan mensen rondom het knisperende vuur zitten, dan komen vanzelf de leuke verhalen en grappen.

Onmisbaarheid van muziek

Een belangrijke factor voor het hebben van een leuk tuinfeestje is muziek. Wie weet heb je muzikanten als vrienden die het leuk vinden wat te spelen/zingen. Al is het makkelijker om een muziek afspeellijst aan te zetten. Zo hoef je gedurende de avond niet meer om te kijken naar de muziek. Probeer een muziekstijl te kiezen waar iedereen plezier aan heeft, na enkele borreltjes zullen mensen lekker gaan dansen. Let wel op dat de buren geen last krijgen van de muziek. De beste techniek om buren tevreden te houden is om uitnodigingen te versturen.

Versier jouw tuin

Maak gebruik van leuke versieringen en lichtjes. Verspreid waxinelichtjes in glazen potjes door de tuin. Wat ook een leuk effect geeft is het wikkelen van kleine lampjes rondom een boom of schutting. Hoe donkerder het wordt, hoe gezelliger deze lichtjes worden. Wat ook een leuk effect geeft is de plaatsing van kleine boeketjes op de tafels of andere tafelversieringen. Eigenlijk maakt het niet uit of je precies deze tip opvolgt, zolang de gasten maar zien dat je op een creatieve wijze de tuin hebt opgeleukt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo