Vastgoed

Geluidsoverlast buren grote irritatie tijdens zomer

Tijdens de zomerperiode geniet iedereen van de buitenlucht. En dat zorgt voor de nodige geluidsoverlast, zo blijkt uit onderzoek van online huurmarkt Direct Wonen. Geluidsoverlast van tuinfeesten staat met stip op 1 van de grootste burenirritaties. Ook geluidsoverlast door een hond of kat, of door een openstaande buitendeur wekken de nodige irritatie op.

Bijna 600 huurders deelden hun grootste burenirritatie met Direct Wonen. Veruit het grootste deel (ruim 40 procent) ergert zich het meest aan geluidsoverlast. De meeste hinder ervaren zij tijdens tuinfeesten van de buren (17,8%). Op plaats twee en drie volgen geluidshinder door de buurkat of -hond (11,6%) en door de openstaande buitendeur, waardoor iedereen kan ‘meegenieten’ met geluiden vanuit binnenshuis (11,4%). Stank van de barbecue en buitenspelende kinderen worden door minder mensen gezien als grootste irritatiefactor.

Geen probleem met ontblote buren

Verder blijkt uit het onderzoek van Direct Wonen dat weinig mensen het erg vinden als de buurman of -vrouw onbedekt van de zon aan het genieten is. Opvallend genoeg zegt slechts 3 procent hier last van te hebben.

Geluidsoverlast van de buren buren

Ook interessant