Woontrend: Ledstrips in de keuken

8 maart 2021 Bron: Bouw & Wonen
Woontrend: Ledstrips in de keuken
Het toepassen van ledstrips als verlichting in huis wordt tegenwoordig steeds populairder. Zo zijn ledstrips in de keuken op dit moment een ware woontrend. De indirecte verlichting van ledstrips geven de keuken een stijlvolle uitstraling en zorgt daarnaast voor extra sfeer.

Ledstrips kunnen op veel verschillende manieren in de keuken toegepast worden, waardoor een ledstrip in bijna iedere keuken geplaatst kan worden. Van praktische verlichting om in te werken tot sfeervolle verlichting. Of een combinatie van beide door een ledstrip dimmer te installeren.

Sfeervolle LED verlichting in de keuken

De meeste mensen kiezen nog altijd voor ledspots als keukenverlichting, dat terwijl ledstrips vaak een fraai effect aan je keuken geven. Je kan ervoor kiezen om je keuken enkel met ledstrips te verlichting, maar je kan ze ook combineren met andere verlichting. Ledstrips worden vaak boven of onder keukenkastjes gemonteerd, waardoor ze op een sfeervolle en fraaie manier de keuken verlichten.

De juiste led strip voor in de keuken

Bij het kopen van een ledstrip voor in de keuken is het belangrijk om rekening te houden met de plek waar deze wordt geplaatst. Kies je ervoor om het aanrechtblad te verlichten met de ledstrip? Dan zijn IP65 ledstrips met hun spatwaterdichte eigenschap een goede keuze. Met de waterkoker, spoelbak en het koffiezetapparaat op het werkblad kan de ledstrip nat worden, daarvoor adviseren wij om te kiezen voor een IP65 ledstrip. Ook als je de ledstrip onder de keukenkastjes wilt monteren is een spatwaterdichte ledstrip een verstandig keuze. Wil je de ledstrip installeren bovenop de keukenkastjes? Dan kan je kiezen voor de standaard ledstrips van LedstripXL.

Bij aanschaf van een ledstrip in de keuken is het dus van belang om rekening te houden met de waterdichtheid, maar ook de kleurkeuze is belangrijk. Zo zorgen warm wit ledstrips voor een sfeervolle verlichting, terwijl koud/helder wit ideaal is als werkverlichting in de keuken. Deze led strip warm wit heeft misschien een iets lagere lichtopbrengst dan een koud witte strip, maar is nog steeds fel genoeg om fijn te kunnen werken in de keuken.

Meestal wordt er gekozen om de ledstrip te plaatsen in een aluminium LED profiel. Dit zorgt niet alleen voor een nette afwerking, maar ook voor extra bescherming en koeling van de strip met led verlichting.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo